Благоевград. Емблемата на Пиринския край Ансамбъл Пирин“ ще представи творчеството

...
Благоевград. Емблемата на Пиринския край Ансамбъл Пирин“ ще представи творчеството
Коментари Харесай

Благоевград: Ансамбъл „Пирин“ ще изнесе концерт в Амфиполи в Гърция

Благоевград. Емблемата на Пиринския край Ансамбъл „ Пирин “ ще показа творчеството си в Амфиполи, Гърция. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . На 24 и 25 август артистите ще показват българския фолклор по време на Двудневен трансграничен фестивал в Амфиполи. Фестивалът е под наслов „ Традиции, танци, музика и просвета ".
През месец май тази година Благоевград бе хазаин на Международния фестивал. Той цели да показа богатото културно завещание на България и Гърция с осъществяване на обичайни и за двете страни фолклорни песни, танци и игри. Фестивалът се осъществя по план „ Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически полезности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация ” с акроним „ Култура без граници “.
Ансамбъл „ Пирин ” е изнесъл близо 8000 концерта пред повече от 6 милиона фенове и слушатели у нас в съвсем 70 страни по всички континенти на света. Благоевградските музиканти, солисти и танцьори са гастролирали на десетки световноизвестни подиуми и са изправяли на крайници публиката в най-големите градове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР