Благоевград. Дирекция Национален парк Рила“, в партньорство с Националния дворец

...
Благоевград. Дирекция Национален парк Рила“, в партньорство с Националния дворец
Коментари Харесай

Благоевград: За десета поредна година ученически конкурс „Национален парк „Рила“ - познат и непознат“ ще се проведе в града

Благоевград. Дирекция „ Национален парк „ Рила “, в партньорство с Националния замък на децата, Регионално ръководство на образованието – Благоевград, Община Благоевград и ЦПЛР (Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград), провеждат Национален ученическия конкурс „ Национален парк „ Рила “ – прочут и чужд “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Конкурсът се организира за десета поредна година – пет бе с районен статут и се повеждаше с присъединяване на възпитаници от І до ХІІ клас от 12-те общини към Национален парк „ Рила “. През последните четири образователни години състезанието „ Национален парк „ Рила “ – прочут и чужд “ се организира като народен заради огромния интерес към тематиката на децата и техните ръководители от цялата страната.
Откриването на изложбата, отчитането на резултатите от състезанията и награждаването ще се състои на 23 ноември 2018 година (петък) в Градската художествена изложба на Благоевград.
Крайният период за изпращане на творбите е 9 ноевмври 2018 година (петък) на адрес: 2700 Благоевград, ул. „ Бистрица ” №1 /Младежки дом/, п.к. 152, ЦПЛР – Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.
Основните цели на състезанието са да се обогати екологичното обучение и се засилва креативното мислене на учениците посредством създаването и представянето на истински екологични хрумвания и да се ускори ползата на младежите към проблемите на екологията и опазването на околната среда посредством потребление на художествените средства и компютърните технологии. Той би трябвало да насочи вниманието на младежите към хубостта и полезността на природата, да предизвика въображението и творчеството на участниците за образуване на интензивно гражданско държание и възприятие за отговорност към запазване на природата и биоразнообразието на територията на парка и разпространява неповторимото естествено благосъстояние в парк „ Рила ”.
В състезанието могат да вземат участие всички възпитаници от І до ХІІ клас от цялата страната, като направленията и участниците са: рисунка - І - ІV клас, V – VII клас и VIII - XII клас; роман – V - VІІ клас; есе – VIIІ - ХІІ клас; снимка – I – XII клас; мултимедийна презентация - V – VII клас и VIII - XII клас; прибавен екодизайн – V – VII клас и VIII - XII клас.
Очакваме възпитаници от цялата страна да вземат участие по обособените посоки и примерни тематики.
Подробна информация за състезанието е оповестена на интернет страницата на Национален парк „ Рила “, на адрес: www.rilanationalpark.bg, графа „ Новини “ и в Администрация> Интерпретативни стратегии и образование> Образователни действия, както и на страницата на Национален парк „ Рила “ във „ фейсбук “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР