Благодаря на доц. Чобанов, защото неговият принос в сферите, в

...
Благодаря на доц. Чобанов, защото неговият принос в сферите, в
Коментари Харесай

Фандъкова разкри защо е освободила доц. д-р Тодор Чобанов

Благодаря на доцент Чобанов, тъй като неговият принос в сферите, в които работи, е много сериозен, изключително в областта на археологията. Знаете, че дружно с него направихме Музея за история на София, подземния археологически музей под базиликата " Св. София ", триъгълната кула, а в този момент управлява един доста добър план за реституция на късноантичния пантеон в Южния парк. В същото време под негово управление сензитивно се забавиха други планове - планът за реституция на банята в " Овча купел " и този за банята в " Горна баня ". Възстановяването на тези обекти беше значима задача, която сложих с съответни периоди и задължения, които бяхме поели пред софиянци. Наложи се процедурата за банята в " Овча купел " да се приключи още веднъж и по-късно да се разгласи отначало, а това забавя осъществяването. Трябва да се работи по-активно и динамично. Отново ще кажа - той е прелестен младеж с бъдеще в науката. Той самият помоли да се концентрира върху докторантурата, която прави в областта на археологията. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, откакто по-рано през днешния ден стана ясно, че зам.-кметът по просвета и обучение доцент Тодор Чобанов е освободен от поста.

" Трябва ни човек, който да е доста деятелен, който да може да показва доста по-активно културните събития в София и богатия културен календар на общината, с цел да привличаме нови публики. Трябва да се направи връзката на образованието с културата, с цел да може да имаме повече младежи, които да вземат участие в културния живот на столицата ", сподели още Фандъкова.

Тя посочи, че няма финансови загуби от забавянето на плана за банята в " Овча купел ", само че той е извоюван от дълго време.

" Разбира се, че има пояснение за забавянето, само че хората не желаят да слушат пояснения, а желаят да виждат резултати. Резултати желая да виждам и аз и да се работи малко по-активно. С доцент Чобанов ще продължим да работим дружно в областта на археологията, в която той е доста мощен и ще си довърши плановете ", посочи Фандъкова и акцентира, че няма да се бави с избора на нов зам.-кмет по просвета и обучение.

Процедурата за банята ще бъде оповестена още веднъж идната седмица.

На въпрос дали към този момент има определен специалист, който да заеме поста, Фандъкова отговори, че има няколко хрумвания. " Насочвам се към хора, които са потвърдили своята интензивност и креативност, и имат опит ", добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР