Благодарствен молебен за 90-годишнината от рождението на княгиня Мария Луиза

...
Благодарствен молебен за 90-годишнината от рождението на княгиня Мария Луиза
Коментари Харесай

Благодарствен молебен за 90 г от рождението на Мария Луиза бе отслужен в Св. Александър Невски

Благодарствен молебен за 90-годишнината от рождението на княгиня Мария Луиза беше отслужен през днешния ден в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " от Пловдивския митрополит Николай дружно с митрополити от Светия синод и с епископи от Българската православна черква - Българска патриаршия (БПЦ-БП), съобщи Българска телеграфна агенция.

" Всяка година си пристигам в България, поради КОВИД-19 не можах да си дойда преди, само че е огромна наслада за този празник и за 90-ия ми рожден ден, който към този момент не е смешка ", показа пред публицисти княгиня Мария Луиза, приемайки в храма поздравления от пристигналите да я почетат и да ѝ подарят цветя за празника.

В края на благодарствения молебен Пловдивският митрополит Николай насочи слово към княгиня Мария Луиза и ѝ връчи подарък - икона на Света Богородица, която е от българския патриарх Неофит и от Светия синод на БПЦ-БП.

На благодарствения молебен участваха цар Симеон Втори, неговата щерка княгиня Калина, с нейния брачен партньор Китин Муньос и с техния наследник, както и представители на царското семейство.

Сред присъстващите в храма бяха Соломон Паси, Меглена Кунева, Милен Велчев, Станимир Илчев, Николай Василев, Румен Петков, Елена Поптодорова и други.

Самият Симеон II поздрави сестра си по случай празника със известие

" В денят, в който моята многообична сестра навършва своите 90 години, желая да изпратя своите благопожелания и да поздравя всеки, който през днешния ден чества своето рождение! Но най-много тези, които също означават 90-годишен празник!

На многая лета! Симеон II "

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР