Благодарствен адрес и парична награда получи 34-годишната Мария Добрева, кондуктор

...
Благодарствен адрес и парична награда получи 34-годишната Мария Добрева, кондуктор
Коментари Харесай

Кондукторка намери и върна торба с 2250 лева на пенсионер в Бургас

Благодарствен адрес и парична премия получи 34-годишната Мария Добрева, кондуктор в общинската компания "Бургас бус "

Тя бе наградена за това, че е алармирала в полицията, че на 12 юли по време на работа е намерила найлонова торба с 2 250 лева в рейс на градския превоз, пътуващ по линията Б 2.

Без съмнение дамата позвънила в полицията и поискала да съобщи сумата, без да се изкуши и да я задържи за себе си. Дошлите на място полицейски чиновници взели парите по законовия ред, само че се изправили пред ново предизвикателство - по какъв начин да открият техния притежател. За това още веднъж помогнала 34-годишната бургазлийка, оповестиха от ОДМВР - Бургас.

Набитото ѝ око и вътрешния нюх ѝ подсказали, че притежател на паричната сума бил възрастен човек - чест ползвател на услугите на "Бургасбус ". Жената няколко дни по ред се надявала да го срещне измежду пасажерите, до момента в който шанса ѝ се усмихнал и тя го видяла на последната спирка на рейсовете в к-с "Славейков ".

Това бил 83-годишен задграничен жител, с голям брой здравословни проблеми, живеещ от дълги години в Бургас, който след претърпян инсулт мъчно комуникирал.

Мария му обяснила с жестове, че е намерила парите му и че ще се обади в полицията, с цел да му ги върнат. Невярващ на шанса си и положителното сърце на 34-годишната бургазлийка възрастният човек получил назад изгубената в градския превоз парична сума.

За благородната постъпка Мария Добрева получи от Областната дирекция на МВР-Бургас признателен адрес, връчен ѝ от краткотрайно изпълняващия длъжността шеф отдел "Охранителна полиция и КАТ " старши контрольор Павел Колев.

На дамата бе връчено и парично подучване от общинската фирма-превозвач "Бургас бус " с шеф инж. Петко Драгнев и синдикалната организация на чиновниците във компанията.

По време на тържествената гала, състояла се във компания "Бургасбус ", Мария бе съпроводена от брачна половинка си - водач в общинската компания транспортьор от три години и третата си щерка - 8-годишната Михаела, която с удивление и наслада слушаше похвалите към 34-годишната ѝ майка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР