Благодарение на успеха на филми като Нощта на живите мъртви

...
Благодарение на успеха на филми като Нощта на живите мъртви
Коментари Харесай

Зомбитата са истински: зловещи гъби изправят на крака мъртви насекоми и променят облика на други

Благодарение на триумфа на филми като " Нощта на живите мъртви " и " Последните оживели " концепцията за зомбитата се е утвърдила в груповото ни попкултурно схващане. Въпреки това едно нещо, което кара всички ни да въздъхваме с облекчение, е, че мъртвите не могат да вървят и че зомбитата не са същински. По-добре обаче спрете да се уповавате на това, тъй като неотдавна учени разгласиха доказателства за гъбички зомбита, които може в действителност да трансформират метода, по който мислите за мъртвите и живите, написа " Giant Freakin Robot ".

В обява консуматор на Туитър задава въпроса, който всеки би си задал, щом види смъртоносно повреден бръмбар да се клатушка като следващия пешеходец: " по какъв начин въобще този бръмбар е още жив? " И би трябвало да признаем, че е напряко страховито да видиш по какъв начин оживял бръмбар просто си прави работата, като че ли не би трябвало към този момент да е мъртъв. След като разберете по какъв начин работи този феномен на гъбичките зомбита, ще разберете какво се случва... само че, в случай че би трябвало да сме почтени, евентуално ще бъдете не по-малко изплашени.

Гъбичките зомбита са нещо, което е добре познато на науката, макар че учените към момента се пробват да изчистят най-фините елементи на това по какъв начин работи всичко. Съществува специфичен тип паразитна разногласието, която може да заразява цикадите. И откакто това се случи, най-хубавото изложение на резултата би било отлично заглавие за кичозен филм на ужасите от 80-те години: секс зомбита на лов.

Първоначално заразяването с гъбични зомбита стартира от мъжките цикади. При тях стартира една много ужасяваща трансформация, при която коремните им плочки просто падат и се заменят със страховита бяла запушалка, направена от спори. Женските екземпляри не се заразяват, до момента в който инфектираните мъжки не се опитат да вършат секс с тях, което значи, че природата има свои лични полово излъчени заболявания. Заразените мъжки, които вършат секс със здрави женски, в действителност не оплождат яйцата, само че тези мъжки предават инфекцията нататък с помощта на споровата запушалка, която към този момент споменахме. След като това се случи, инфектираните женски нормално не губят личния си стомах, само че гениталиите им постоянно свършват с рухване по време на секс. За да е още по-странно, инфектираните мъжки носят със себе си падналите гениталии, което значи, че всяко гъбично зомби има образен запис на предходни полови завоевания.

Ако обаче това е толкоз добре познато събитие, за какво учените към момента интензивно учат цялото това гъбично зомби? Краткият отговор е, че има голяма разлика сред това да знаеш, че нещо се случва постоянно, и това да знаеш за какво се случва. Учените, които се занимават с това страховито събитие, не са напълно сигурни по какъв начин тъкмо гъбичките провокират такава фрапантна смяна, а някои от тях изследват дали това не се дължи на въздействието на особено съединяване, известно като катинон.

В последна сметка към момента се опитваме да разберем по какъв начин тези гъбични зомбита оживяват, само че не е нужно да сте академик, с цел да знаете, че това наподобява пъклен ужасно. Ако не друго, този чудноват феномен може да ви накара да преосмислите обичаните си филми за зомбита. Във всеки филм или сериал, в който не е посочена точната причина за възкръсването на мъртвите, може би скрито спори отприщват зомби гнева си върху света. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР