Благодарение на своите редица значими постижения и принос към тениса

...
Благодарение на своите редица значими постижения и принос към тениса
Коментари Харесай

Вандализмът застигна и тениса: Графит на Джокович в Косово бе унищожен

Благодарение на своите редица значими достижения и принос към тениса Новак Джокович безспорно е измежду най-уважаваните спортисти в международен мащаб, само че по политически аргументи това надали се отнася за Косово, където по-рано през днешния ден графит с лика на международния номер едно е станал обект на вандалска демонстрация, оповестява Сръбската национална телевизия. 

Въпросният графит се появи в град Ораховац, Западно Косово, още през март предходната година като  част от плана Colour in the Air ( " Цветове във въздуха " ) на организацията Amici Di Decani. Тогава на художника Милан Милосавлевич бе предоставена задача да нарисува графити на известни сърби в Косово и Метохия. Още в самото начало мнозина бяха на мнение, че тези фрески няма да просъществуват още дълго, като тези опасения на локалното сръбско население се сбъднаха през днешния ден.

В обществените мрежи се появиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин лицето на 22-кратния първенец от Шлема е напълно покрито с бяла багра. " Няма връщане обратно " - гласи посланието, написано на стената, което обаче е останало непокътнато от вандалите.

" Хулиганите на премиера Албин Курти са унищожили графита на нашия Новак Джокович в Ореховац нощес ", написа в Twitter Петър Петкович, който е началник на Сръбската държавна работа в Косово. " Колкото и огромна да е омразата на екстремистите, те в никакъв случай няма да могат да заличат триумфите на сръбския първенец и най-хубав тенисист в света, както и неговата обич към Косово и Метохия. Като нямат свое, унищожават непознатото! ", добави още Петкович.

Kуртијеви хулигани ноћас су уништили мурал нашем у Ораховцу.
Kолика год да је мржња екстремиста, никада неће моћи да пониште успехе
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР