Благодарение на съвременните технологии, автомобилите харчат значително по-малко гориво, но

...
Благодарение на съвременните технологии, автомобилите харчат значително по-малко гориво, но
Коментари Харесай

Как да намалим разхода на гориво 6 НАЧИНА

Благодарение на актуалните технологии, колите харчат доста по-малко гориво, само че индикаторите за разхода зависят освен от автомобила, само че и от лидера, който с известни познания и умения може доста да понижи парите, които брои на бензиностанциите.

Как обезпечено може да намалите разхода на гориво от автомобила. Вижте 6 тествани и обезпечени метода:

1. Ако колата е наред , разходът на гориво също ще е естествен. Няма нищо изненадващо в това, че е невероятно да се реализиран оптимални стойности на ползване на гориво в дефектна кола. За да може машината да служи правилно и да не страда от нараснал „ вкус “, е належащо тя да се поддържа постоянно. Обикновено интервалът сред техническите обслужвания на модерни коли е 15 000 км.

2. Налягане на гумите. Налягането в гумите може доста да усили разхода на гориво. Факт е, че гумите с ниско налягане имат висок коефициент на противодействие при движени. Това усилва натоварването на мотора, което води до нараснал разход на гориво. За да се предотврати това, е належащо да се ревизира налягането в гумите най-малко един път седмично и да се поддържа в границите, избрани от производителя. Обикновено в отвора на шофьорската врата се слага табелка с условия за налягане в гумите.

3. Климатик и отворени прозорци. Доказано е, че включеният климатик и отворените прозорци доста усилват разхода на гориво. Така, с цел да се реализира най-малък разход на гориво, е належащо да се кара със затворени прозорци и изключен климатик. Но в горещите летни дни това е невероятно. Какво да извършите? Препоръката е такава: при скорост до 80 км/ч е по-добре да отворите прозореца, а при по-висока скорост, да вземем за пример, когато шофирате по автомагистралата, по-добре е да пандизите прозорците и да включите климатика. Факт е, че при високи скорости, съпротивлението на придвижване, основано от отворените прозорци, усилва разхода на гориво доста повече, в сравнение с в случай че климатикът включен.

4. Стил на шофиране. Стилът на шофиране на лидера способства доста за икономичността на колата. Водачите, които карат в по този начин наречения режим " газ - спирачки " и постоянно пилят гуми на светофарите, не са са най-икономичните водачи. За да се реализира най-нисък разход на гориво, е належащо да се премине допустимо най-скоро на по-висока скорост, да се държат оборотите на мотора сред 2000 и 2500 в минута, да се заобикалят натоварените пътища и тапите. Пътуването би трябвало да бъде допустимо най-гладко, авансово да се понижава скоростта преди затруднение или завой. Като се придържате към този режим на шофиране, можете да намалите разхода на гориво с 15%.

5. Излишно тегло - спомагателна консумация. Колкото повече тежи колата, толкоз по-трудно е за нейния мотор и надлежно нараства разходът на гориво. За да не се харчи прекомерно доста, си коства да извадите от автомобила всички ненужни неща, да разчистите багажника, да махнете спомагателния багажник от покрива, в случай че има подобен - той има и негативен резултат върху аеродинамиката.

6. Подгряване на моторът през зимата. „ Да загрява или да не загрява? “ - този въпрос се разисква от автомобилистите в продължение на доста години. Съвременните мотори не изискват дълго загряване даже през зимата. Загряване по-дълго от пет минути е просто спомагателен разход на гориво. Много по-ефективно е да се затопли в придвижване. За да извършите това, просто не е належащо да повишавате оборотите на мотора, до момента в който доближи работната температура.

Източник auto.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР