Благодарение на политиката ни за запазване и осигуряване на заетост

...
Благодарение на политиката ни за запазване и осигуряване на заетост
Коментари Харесай

Кабинетът обмисля да вдигне на 650 лв. минимална работна заплата от 2021 г.

Благодарение на политиката ни за опазване и обезпечаване на претовареност освен не допуснахме скок на безработицата, само че и не позволихме сериозен спад в приходите. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от област Добрич, съобщи Нова ТВ. Тя бе по самодейност на общинските съветници от локална коалиция ГЕРБ-СДС. Домакини на форума бяха общинският началник на партията в Добрич Красимир Николов и ръководителят на групата съветници Зорница Михайлова.

" 60/40 е мярката, която най-бързо трябваше да бъде структурирана и пусната в деяние. Приложението й демонстрира и наклонност за " изсветляване " на бизнеса ", уточни Деница Сачева. По думите й новият дизайн на мярката е доста по-облекчен и уголемен като браншове и благоприятни условия. В идващите месеци главен фокус ще продължат да са бизнесът и заетостта, като взаимно с Министерство на стопанската система се договаря грантова скица за 100 млн. лева, ориентирана към обезпечаване на безвредни условия на труд.

Подчертана бе устойчивата наклонност за повишение на приходите, водена при ръководството на ГЕРБ. Деница Сачева показа, че държавното управление ще предложи от идната година минималната работна заплата да стане 650 лв.. Присъстващите изрекоха удовлетворението си от решението на държавното управление за следващ месец да се обезпечат в допълнение 50 лева към пенсиите. Министър Сачева показа обсъжданите четири разновидността за растеж на пенсиите, като акцентира, че нарастването на приходите, с изключение на политика, е и стопанска система. Тя разиска с актива на ГЕРБ-Добрич и другите стратегии в поддръжка на хора в неравностойно състояние.

" Основен фокус в новия програмен интервал на Оперативна програма " Развитие на човешките запаси " ще бъде заетостта, запазването на работните места и намаляването на младежката безработица ", уточни още Деница Сачева. " Новата тематика, по която ще се работи в идващите години, е сребърната стопанска система. Предстои да се посочи типът на интегрираните здравно-социални услуги за хората над 60-65 година, използването на технологии и развиването на предприемачество за възрастните хора ", приключи тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР