Благодарение на обединените усилия на 12-те държави между Черно, Адриатическо

...
Благодарение на обединените усилия на 12-те държави между Черно, Адриатическо
Коментари Харесай

Президентът: Увеличеният бизнес интерес към инициативата „Три морета“ свидетелства за потенциала на региона

Благодарение на обединените старания на 12-те страни сред Черно, Адриатическо и Балтийско море самодейността „ Три морета “ основава опция за стопански напредък, свързване на страните, обществено и икономическо доближаване. С политическо водачество и взаимните дейности на бизнеса и неправителствения бранш можем да подобрим стандарта на живот на хората в района. Това съобщи президентът Румен Радев, който откри интернационална конференция, отдадена на опциите за финансиране от Инвестиционния фонд на самодейността „ Три морета “.

Държавният глава съобщи, че усилването на капиталовия фонд към „ Три морета “ и привличането на капиталов консултант към него (Amber Infrastructure Group) отбелязва прекосяването на самодейността от политическо говорене към действителни дейности. Бизнесът е основен участник, означи Румен Радев и добави, че пораства ползата към самодейността от разнообразни страни от целия свят, което се основава на огромния капацитет на района ни.

България гледа оттатък географските и времеви граници в района, с цел да намерим интелигентното развиване на плановете в самодейността, съобщи президентът Румен Радев във връзка целите на българското председателство на „ Три морета “. По думите му, би трябвало да се търсят нови благоприятни условия за прогрес на района и това е повода България да предложения Гърция като посетител на срещата на върха „ Три морета “, която страната ни ще семейства тази година в София. Трябва изцяло да обезпечим свързаността по линията Север-Юг, а през границата ни с Гърция минават значими транспортни, енергийни и цифрови връзки, съобщи Румен Радев и уточни, че районът би трябвало да се възползва от капацитета на пристанищата и терминалите за полутечен газ в южната ни съседка.

Президентът подчертава и върху различен главен приоритет на българското председателство – съгласуваност в региона на науката, образованието, технологиите и нововъведенията. „ Необходимо да се търсят интелигентни решения с небосвод оттатък идващите 20-30 години. Следващата стъпка е да работим с младежите и да свързваме организациите и институциите, които се занимават с нововъведения “, уточни президентът, като акцентира, че методът би трябвало да е ориентиран към консолидираното на новаторски решения в областта на транспортната, енергийната и цифрова съгласуваност, като се активизира човешкият капитал и бизнесът. Президентът означи и смисъла на укрепването на връзката на самодейността със стратегическите ѝ сътрудници - Съединени американски щати, Европейска комисия и Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР