Благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България -

...
Благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България -
Коментари Харесай

Силно участие и енергия за промяна сред гражданските инициативи в образователния сектор

Благодарение на най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България - „ Ти и Lidl за по-добър живот “, досега са финансирани над 43 просветителни плана
Живеем в динамичен свят на промени и нови технологии. Това постанова нашата бърза акомодация към разрастващите се трендове, свързани със актуалната форма на обучение и учене посредством прекарване. Всичко в забързаното ни всекидневие към този момент се основава на знанието и на способността ни да го усвояваме и прилагаме в изменящите се условия. От друга страна, провокациите пред просветителния бранш доста се усилиха, в резултат на обществената изолираност, подбудена от COVID-19 и новата реалност за доста учители и възпитаници, наречена отдалечено образование.


-->
Съзнавайки възходящите провокации, гражданските организации демонстрираха сила и желаниe за смяна посредством голям брой планове, ориентирани към обогатяване на общуването с децата, способи за по-пълноценно обучение, действия навън, както и към премисленото и рационално потребление на технологиите като учебен прийом.

Пример за сходен план е „ Нашите часове “ на съдружие „ ИМКА “ от град Габрово, който цели да внесе положителна смяна във взаимоотношенията сред учители, възпитаници и родители, преодолявайки някои от отрицателните въздействия след отдалеченото образование по време на пандемията. Дейностите на плана са достигнали до 200 родители, 30 учители и над 250 възпитаници от 8-ми до 10-ти клас от Национална Априловска гимназия и Природоматематическа гимназия „ Акад. Иван Гюзелев ” в Габрово. Благодарение на плана, младежите и техните преподаватели са се срещнали с нови способи и способи да се сближат в учебно заведение и отвън него, да бъдат по-отговорни и въодушевени, посредством което потвърдено реализират доста по-добри резултати в образователния развой.

За четири години „ Ти и Lidl за по-добър живот “ е подкрепила общо 43 плана на цивилен организации в бранша на образованието. За съпоставяне, това е двойно по-голям брой получени и утвърдени планове по отношение на другите области като околна среда и просвета и историческо завещание, при които общият брой се равнява на 19 и 20 плана за същия интервал на осъществяване на самодейността. Тенденцията за интереса и силата на гражданската сила в посока обучение се затвърждава и в настоящото пето издание на самодейността, в която бяха получени най-вече кандидатури в тематична област обучение - 43 от общо 75 плана. В момента тече стадий на оценяване на плановете и печелившите в трите области следва да бъдат оповестени през октомври.

" Ти и Lidl за по-добър живот " се стреми да оказва помощ на хората в другите райони от страната да водят по-качествен и пълностоен метод на живот, като поддържа планове в три основни области: обучение, просвета и историческо завещание и околна среда. За четирите издания на самодейността от 2017 година насам тя съумя да набере фонд от 715 000 лева и да финансира 96 плана на цивилен организации от цялата страна. За същия интервал, Лидл България подарява общо над 330 000 лева на цивилен организации в област „ Образование “, които са достигнали до близо 110 000 души в цялата страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР