Благодарение на колективния ни подход европейските страни не са хвърлени

...
Благодарение на колективния ни подход европейските страни не са хвърлени
Коментари Харесай

Давид Сасоли: Не може да се върнем към живота преди пандемията

Благодарение на груповия ни метод европейските страни не са хвърлени една против друга и богатите страни не са изкупили множеството ваксини, съобщи ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли при започване на Европейския съвет в четвъртък

"Аз съм строго срещу двустранни съглашения. Приканвам ви да запазите неотстъпчивост - не се поддавайте на шовинизъм по отношение на имунизациите. Общият метод ни разрешава също по този начин да следим, да проверяваме и да се противопоставяме на всевъзможни измами, ориентирани по отношение на страни членки “, разяснява Сасоли.

Според него фармацевтичните компании би трябвало да изпълнят договорните си отговорности, само че ние би трябвало да продължим да проправяме път за всички на практика лицензионни ограничения, които ще ни разрешат да ускорим публичната имунизационна акция.

"Трябва бързо да намерим решения за дефицита и проблемите с доставките, с цел да увеличим производството. Нашето икономическо възобновяване ще бъде толкоз по-здраво, колкото повече напредва имунизацията “, съобщи ръководителят на Парламента.

Според него, с цел да имат триумф акциите за имунизиране, е належащо публично доверие. Той добави: „ Нашият отговор на рецесията би трябвало да бъде повече народна власт “.

Сасоли акцентира потребността от по-голяма роля на Европейски Съюз в региона на опазването на здравето.

„ Пандемията ни сподели, че значими решения за сигурността, доставките на здравно съоръжение и ваксини, проучванията и производството, ограниченията по отношение на придвижването на хората и отварянето и затварянето на границите могат да бъдат вземани единствено на европейско равнище “, разяснява ръководителят на Екологичен потенциал.

Според него пътят напред е развиване на компетенциите на Европейски Съюз за справяне със здравни рецесии: „ Урокът от тази пандемия е, че не можем да се върнем към обстановката, която беше преди. Би било неточност, загуба на сила и би ни оставило зле готови за справяне с бъдещи провокации. Задачата ни в този момент е да разработим европейска здравна политика, като дадем ясно дефинирани пълномощия на европейските институции “, сподели още Давид Сасоли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР