Благодарение на кадри, заснети от спътник, независими американски изследователи могат

...
Благодарение на кадри, заснети от спътник, независими американски изследователи могат
Коментари Харесай

В Антарктида се появи странна стълба, водеща към върха на планина

Благодарение на фрагменти, снимани от сателит, самостоятелни американски откриватели могат да вършат поразителни открития. И, както се оказва, на нашата планета могат да бъдат видени доста забавни неща даже и от орбитата.

Например, тези дни " виртуалните " археолози откриха в Антарктида голяма стълба, оповестява TopBuzz.

Загадъчният обект, който фактически доста наподобява на стълба, води към върха на планината и се откроява внезапно измежду нормалния ландшафт на този мразовит континент. До такава степен, че човек си споделя - тази стълба просто не би трябвало да е там. Координаните й са -68.919172, 88.035386.

Ето и за какво учените са в неразбиране и се питат - какво е това и от кое място се взе?!

А ето и обяснението на консуматори в Мрежата. Някои от тях са много забавни. Например, множеството се съгласяват, че напоследък поради топенето на Антарктида се виждат следи от някогашна цивилизация, по всяка възможност - от именитата Атлантида.

Други допускат, че това в действителност не е стълба, а вентилационни отверстия в голяма, подземна база на извънземните. Дори и това да е по този начин, то тези отвори би трябвало все да се отворят по някое време, значи не е зле да се снима същият обект след време.

Антарктида постоянно е била една от най-загадъчните и неизучени места на планетата ни. Но напоследък ползата към нея набъбна неимоверно. Това е обвързвано и с напредването на технологиите. Сега, недостижимият другояче континент, може да бъде следен благодарение на разнообразни сателитни стратегии и приложения.

Интересното е, че самата стълба надалеч не е първата забавна находка, направена от виртуалните откриватели. Съвсем наскоро, да вземем за пример, бе открита същински асфалтиран път с мост. Или най-малко структурата на странното оборудване доста припомня за това. И въпросът е - от кое място се е взела тя в Антарктида?

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР