Благодарение на Инспекцията по труда през последните три години 46.4

...
Благодарение на Инспекцията по труда през последните три години 46.4
Коментари Харесай

46.4 млн. лв. са изплатени на работещите след намесата на ГИТ за последните три години

Благодарение на Инспекцията по труда през последните три години 46.4 млн. лева са изплатени на служащи и чиновници, чиито хонорари са били забавени от работодателите, оповестяват от пресцентъра на Главната ревизия по труда.

Засиленият надзор от страна на Агенцията води и до понижаване на сумата на откритите забавени хонорари, която през 2017 година е била 28.4 млн. лева, през - 2018 година - 27.3 млн., през 2019 година към този момент e 17.8 млн. лева Броят на ощетените също понижава от над 12 000 през 2017 година и 2018 година до 6250 през 2019 г, регистрират от ГИТ.

Млад мъж умря от токов удар на градеж в Бургас

Инспекцията по труда реагира с приоритет на всеки сигнал, обвързван със забавени хонорари. Като се има поради, че най-малко един работещ във всяко дружество, бавещо заплати, в даден миг подава сигнал, може да се допусна, че контролните органи на Агенцията ревизират съвсем 100 % от работодателите, които не заплащат в точния момент, означават от ГИТ.

В известието се показва, че практиката демонстрира, че когато работодателят има краткотрайни усложнения, той намира метод след намесата на инспекторите по труда да изплати дължимите суми на служащите и чиновниците си. ИА ГИТ припомня на служащите и чиновниците, че имат законовата опция да прекратят трудовото си правно отношение без предупреждение, като резервират цялостни права за приемане на обезщетение за безработица, в случай че работодателят им забави възнаграждението. В общия случай при овакантяване на това съображение работодателят им дължи най-малко едно обезщетение в размер на една заплата. Те могат да търсят и по правосъден ред забавени хонорари и компенсации.

Трудова акцидент в рудник в Мадан, има ранен
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР