Благодарение на доброто представяне на Arkana и успешното лансиране на

...
Благодарение на доброто представяне на Arkana и успешното лансиране на
Коментари Харесай

RENAULT ОТБЕЛЯЗВА ОБЕЩАВАЩИ РЕЗУЛТАТИ ПО ПЪТЯ КЪМ ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА С СЕГМЕНТ

Благодарение на положителното показване на Arkana и сполучливото лансиране на Megane E-Tech 100% electric, моделите, позиционирани в С сегмент, съставляват 40% от продажбите на леки коли Renault през 2022 година
Гамата електрически и хибридни коли Renault E-Tech съставлява съвсем 10% от регистрациите на леки коли на марката.
С над 1300 регистрации и водачество за Master и Express в сегментите на надлежно междинните и дребните ванове лекотоварната гама PRO+ е безапелационният любимец на експертите.

Пазарът на нови коли в България през 2022 година, започващ своето постепенно възобновяване след пандемичната рецесия и повлиян от продължаващи проблеми, свързани с веригата на доставки и дефицита на първични материали, бележи растеж от 7,6%. На този декор марката Renault, с помощта на своите атрактивни модели с прелъстителен дизайн и новаторски технологии, отбелязва растеж в регистрациите от 12,1%.

Марката Renault е в пика на своята промяна и клиентите виждат и харесват всички новости, които им сервира – от усъвършенствана енергийна успеваемост, както при електрическите, по този начин и при хибридните коли, до умна съгласуваност с нашето неповторимо openR предложение с вградени Гугъл услуги. Загатнахме какво сме способни да предложим на клиентите в С сегмент с Arkana, само че сме нетърпеливи да запазим инерцията си в този клас, лансирайки Renault Austral. Данаил Славов, маркетинг управител Renault и Dacia за България

С сегмент
Renault завършва 2022 година с над 900 регистрации в C сегмент, които съставляват съвсем 40% от регистрациите на леки коли на марката и са реализирани с помощта на триумфа на Megane и Arkana на локалния пазар.

Купе-кросоувърът Arkana със своя нападателен и аеродинамичен екстериор удвоява продажбите си по отношение на 2021 година като в същото време резервира високия дял на E-Tech full hybrid версии в микса (40% от продажбите на модела).

Със своите близо 600 регистрации Megane потвърждава своята атрактивност в сегмента. През 2022 година е стартирано и новото, напълно електрическо потомство на модела – Megane E-Tech 100% electric, което се възползва от над 10-годишния опит на Renault в електромобилостроенето и всички инженерни нововъведения, произлизащи от това ноу-хау.

През 2023 година Renault ще добави предлагането си в С сегмент с Renault Austral. Технологичният SUV се възползва от характерен дизайн, новаторски кокпит с вградени Гугъл услуги и усъвършенствана E-Tech full hybrid технология, осигуряваща успеваемост и спестовност на гориво от най-голям клас. Качествата на модела към този момент му завоюваха наградата “Best Buy Car за Европа 2023 ”, връчен от журито на AUTOBEST, формирано от публицисти от 32 европейски страни.

E-Tech
Със 150 E-Tech full/plug-in hybrid и съвсем 50 E-Tech 100% electric регистрации Renault реализира дял на електрифицираните в портфолиото си леки коли от близо 10%.

E-Tech гамата не стопира да пораства и през 2022 година на българския пазар са стартирани Captur E-Tech full hybrid, увеличавайки портфолиото хибридни оферти до 4 модела, и Megane E-Tech 100% electric, който обогатява предлагането на ZOE E-Tech 100% electric с по-щедро пространство, повишен пробег и несравнима енергийна успеваемост.

През 2023 година Renault ще разгърне капацитета на своята гама електрически (в лицето на Megane E-Tech 100% electric и ZOE E-Tech 100% electric) и хибридни модели (в лицето на Austral E-Tech full hybrid, Arkana E-Tech full hybrid, Clio E-Tech full hybrid, Captur E-Tech full и plug-in hybrid), подготвяйки се бъдещите новости в региона на електрификацията.

PRO+
Специализираната гама коли за експерти Renault PRO+ отбелязва през 2022 година над 1300 регистрации, което съставлява 1/3 от общия размер продажби на марката.

Renault Master продължава водачеството си в сегмента на междинните ванове и със своите 632 регистрации е единственият лекотоварен модел, извоювал си място измежду 10-те най-продавани модели на пазара.

Renault Express е новият водач в сегмента на дребните ванове като дружно с Kangoo осъществя над 600 регистрации, което носи на марката недостижима позиция и в този значим за бизнеса сегмент.

През 2023 година гамата Renault PRO+ ще бъде разширена, предоставяйки на своите клиенти електрическо решение във всеки ван сегмент. Товарна или пътническа версия, Kangoo, Trafic и Master ще се оферират като E-Tech 100% electric модел, с цел да доставят за бизнеса по-голяма стойност и резистентност.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР