Благодарение на бързите реакции на премиера Бойко Борисов, Министерски съвет

...
Благодарение на бързите реакции на премиера Бойко Борисов, Министерски съвет
Коментари Харесай

Кметът на Хайредин започна ремонтните дейности по язовир Рогозен 1

Благодарение на бързите реакции на премиера Бойко Борисов, Министерски съвет и кмета на Община Хайредин Тодор Алексиев започнаха ремонтните действия по проблематичния язовир " Рогозен 1 ". Това оповестиха тази заран от общинската администрация в Хайредин.

От тази заран се работи по подсилване на преливника и инсталиране на закупените два нови сифона, които се чака всеки миг да проработят и дружно с останалата техника да понижат равнището на язовир " Рогозен 1 " до привеждането му в обикновено положение. Възстановителните действия по преливника ще продължат до неговото изцяло създаване и връщането му до безвредно експлоатационно положение.

Адекватната реакция на всички институции, които работиха като екип при бедствената обстановка предотврати извънредно съществени последици,  евентуално освен за жителите на трите обитаеми места, поради които бе оповестено бедствено състояние в общината.

„ Благодаря на премиера Бойко Борисов, който одобри обстановката съществено и ми повярва. Язовир " Рогозен1 "   и сега е един от най-опасните язовири по каскадата и неговия ремонт беше наложителен. Благодаря също и на основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, както и на всички екипи, които в последните няколко денонощия работиха за това да бъде избегнато в действителност едно огромно злополучие “, сподели Тодор Алексиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР