Бизнесмените в България трябва да си извадят поука от това,

...
Бизнесмените в България трябва да си извадят поука от това,
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Чадърът над Васил Божков пада, ще му вземат бизнеса

Бизнесмените в България би трябвало да си извадят поука от това, което се случва с Васил Божков сега и тя е, че в случай че заиграят с политиците и получат чадър от тях, в един миг нещата ще се извърнат против тях и ще им вземат бизнеса - това съобщи в изявление за bTV финансистът и политик Георги Кадиев във връзка абсурда с налозите върху лотарийните игри.

" За мен изрично е имало чадър върху бизнеса на Васил Божков, той в този момент пада и ще му вземат бизнеса.  Ако той е давал пари обратно във времето на политици, което е доста евентуално, никой няма да му ги върне – ще му вземат бизнеса, само че няма да му върнат парите “, разяснява още той.  

Кадиев непосредствено уточни и кой е " държал чадъра " над Божков. " Държавната комисия по хазарта и министърът на финансите Владислав Горанов, който е принципал на комисията, са си затваряли очите пет години за това, че Божков заплаща по-малко от държавната лотария ", съобщи той.

Бившият депутат отговори на обвинение на Йордан Цонев от Движение за права и свободи от през вчерашния ден, който съобщи, че признатата преди 6 години смяна в закона за
хазарта не е била препоръчаната от него, а препоръчаната от 7 депутати отпред с Георги Кадиев. С въпросната корекция отпада думата " лотария " в закона. Кадиев твърди, през днешния ден че този пропуск е несъзнателен, вследствие на което Божков евентуално е " икономисал " 500 хиляди лева от позволения пропуск в закона. Но, в случай че не била тяхната корекция, щяло да остане и влезе в действие предлагането на Цонев, от което " загубите за бюджета по това време щяха да са 30 млн. лева "

На въпроса дали познава Васил Божков, Кадиев отговори, че се е виждал с предприемача единствено един път. „ Един единствен път съм се виждал с господин Божков през 2006 година, когато бях зам.-министър на финансите. Дойде при мен, откакто бях внесъл един законопроект, с който увеличавахме налога на
хазарта от 8% на 10%. Законопроектът мина през Министерския съвет, Божков отиде при Пламен Орешарски (б.р. министър на финансите по това време) и Орешарски ми написа резолюция да се върне остарелият режим на облагане. Казах, че няма по какъв начин да стане… Стигнахме до бюджетна комисия, на която ръководител беше Йордан Цонев. Попита ме " Вие в този момент какво защитавате - това, което желае от вас министърът или това, което е приел Министерският съвет? “, аз признах, че съм в разкрачено състояние. Цонев сподели: „ Ние по тази причина сме тук, да ви съберем краката “, описа Кадиев. Увеличението на ставката в последна сметка било признато след няколко месеца.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР