Бизнесмените Искандар Махмудов и Андрей Бокарев, които се занимават с

...
Бизнесмените Искандар Махмудов и Андрей Бокарев, които се занимават с
Коментари Харесай

The Insider: Руски милиардери, свързани с доставки за путиновата армия, правят съмнителен бизнес в Латвия

Бизнесмените Искандар Махмудов и Андрей Бокарев, които се занимават с доставки за съветската войска, не престават интензивно да вършат бизнес в Латвия и да получават грантове от Европейския съюз, оповестява The Insider.

Журналистите означават, че до 2017 година милиардери са имали дялове в концерна „ Калашников “, а техният цех в Коломна доставя дизелови мотори за съветските военни кораби. Сред съветските активи на Махмудов и Бокарев са Уралската минно-металургична компания, Кузбасразрезугол, Трансмашхолдинг, което ги прави „ един от най-големите реализатори на държавни поръчки в Русия “.

Махмудов и Бокарев бяха обвинени по няколко престъпни каузи като бизнесмени, посредством които са прани незаконни пари, напомня изданието. Например, в немското наказателно дело от 2007 година те са разказани като притежатели на „ общия фонд “ на Измайловската проведена незаконна група, а съгласно материалите на наказателно дело в Испания от 2008 година се оказва, че през  Уралската минно-металургична компания са били препрани парите на същата тази Измайловска незаконна група.

Според информацията, с която разполага The Insider, Махмудов и Бокарев посредством верига от юридически лица управляват съветското юридическо лице TransComponent Holding, което има 36% дял в Рижския електромашинен цех. Освен това главният дял от 46% в латвийската компания RER се държи от московската Krona Grup, с която  предприемачите също са свързани, разкрива следствието на The Insider.

Капиталът на латвийската RER е 8,1 милиона евро, а годишният оборот през 2021 година съвсем доближи 33 милиона евро. Посредством посредством Латвийската организация за вложения и развиване и Министерството на стопанската система компанията употребява средствата, отпуснати за поддръжка на предприемачеството в Европейски Съюз. Според The Insider Европейският фонд за районно развиване е отпуснал 527 000 евро на латвийската компанията по план за съвременно електрическо транспортно средство.

Въпреки обстоятелството, че съветските милиардери Махмудов и Бокарев също вършат пари от съмнителни покупко-продажби с Министерството на защитата, олигарсите са включени в санкционните описи само на Англия, оповестява Каспаров. Ру.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР