Бизнесменът Светослав Илчовски се яви на разпит в следствения отдел

...
Бизнесменът Светослав Илчовски се яви на разпит в следствения отдел
Коментари Харесай

Светослав Илчовски се яви на разпит в прокуратурата

Бизнесменът Светослав Илчовски се яви на разпит в следствения отдел на Софийската градска прокуратура.
Още по тематиката
Той е свикан по инспекцията, която прокуратурата прави на изказванията му пред т.н. " Комисия по проверката ".

На влизане Светослав Илчовски, който дойде в държавното обвиняване съпроводен от юрист, отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси.

Каза единствено, че не познава подсъдимия предприемач Миню Стайков , само че не отговори за какво твърди, че е разговарял с него по телефона.

На 9 май представителят на основния прокурор Сийка Милева заяви, че прокуратурата е почнала инспекция във връзка изказванията на Светослав Илчовски пред краткотрайната парламентарна Комисия по инспекция на ръководството през последните 10 години.

На две следващи съвещания на Комисията предприемачът приказва, че е бил изнудван за пари от ръководещите и доближени до тях предприемачи, а шефът на компания " Градус " Иван Ангелов го упрекна в неистина. Освен това Светослав Илчовски описа, че при започване на 2017 година му е бил показан видеоклип, на който се вижда по какъв начин в пандиза издевателстват над пандизчия, който има бизнес в Карнобат. Така всички останаха с усещане останах с усещането, че става дума за Миню Стайков, собстевник на Винпрома в града. Самият той обаче отхвърли това, с думите " аз нямам сестра ". А адвокатката му посочи, че той е в ареста от есента на 2018 година, тъй че няма по какъв начин да е участник във въпросния клип. След това Илчовски не е коментирал.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Вчера служебният правосъден министър Янаки Стоилов изиска повече конкретика по отношение на изказванията на Илчовски за скандалния клип и съобщи, че в такива случаи би трябвало да се показват места, имена и кръг лица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР