Бизнесменът Светослав Илчовски беше разпитван повече от три часа заради

...
Бизнесменът Светослав Илчовски беше разпитван повече от три часа заради
Коментари Харесай

Светослав Илчовски даде показания като свидетел в прокуратурата

Бизнесменът Светослав Илчовски беше разпитван повече от три часа поради изказванията му за търговия с въздействие, рекет, корупция и напън над предприемачи. Той се яви в прокуратурата с юрист, а след разпита изясни, че е давал показания като очевидец.

На два пъти и с часове Илчовски приказва пред така наречен комисия за проверка на ръководството в неотдавна разпуснатия 45- ти Парламент. Още преди от стенограмите от чуването и предоставените от предприемача документи да бъдат публично изпратени от прокуратурата оповестиха, че са почнали инспекция.

Пред депутатите зърнарят изясни, че е бил принуждаван от близки до експремиера Борисов да не купува аграрни земи, да продава продукцията си на занижени цени, а „ Напоителни системи “ го изнудвали да заплаща рекет, в случай че желае да получи вода за насажденията си. Оплака се, че един от притежателите на компания „ Градус “ е желал от него да осъществя мним оборот за сдружението му, а задачата била с подправени обороти да се завишат приходите на компанията на Иван Ангелов, да се вдигнат цените на акциите ѝ на борсата и по този начин „ да се вземат 100 млн. лева от пенсионните фондове “.

След три часа в прокуратурата, където влезе с директория с документи, другояче многословният Илчовски отхвърли да отговоря на въпросите на медиите и дори им се скара.

„ Какви сте вие да ви изяснявам? Вие сте гербаджийски телевизии… “

На въпреки всичко настойчивите въпроси - защо е приказвал пред проверяващите, отговори малко:

„ За всичките ми изказвания, за рекета и защо ли не… За кражбата на вашите пенсии… Изчезвайте оттука… Не, не настоявам, направени са (борсовите спекулации – б.р.) “

Минути откакто напусна постройката на прокуратурата, Илчовски се върна за малко, а на излизане сподели единствено:

„ Ангелов е най-големият апаш на България, аз ви го показах… “

Според неофициална информация визираният от Илчовски Иван Ангелов също ще бъде разпитан. Кого още ще вика прокуратурата към този момент не е ясно.

При влизането си за разпита Илчовски изрази изненада, че публицисти го чакат пред постройката на прокуратурата.

Единственият му коментар пред медиите беше обвързван с разминаването, което се получи към познанството му с предприемача Миню Стайков, защото Стайков сподели, че не го познава, а пък Илчовски в чуванията си в комисия по проверка твърдеше противоположното.

Прокуратурата разгласи, че работи по случая, още до момента в който продължаваха чуванията пред депутатите, в които Илчовски говореше за „ държавен рекет “ и за свои срещи с някогашния министър-председател Бойко Борисов, както и за пренасочване на средства към пенсионните фондове и за данни за извращения в арестите.

Вчера служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов даде обещание инспекция на изказванията на зърнопроизводителя Светослав Илчовски за битие на видеозапис на издевателства в ареста над прочут предприемач.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР