Бизнесменът Пламен Бобоков бе обявен за невинен от русенския окръжен

...
Бизнесменът Пламен Бобоков бе обявен за невинен от русенския окръжен
Коментари Харесай

Пламен Бобоков бе обявен за невинен по делото за стрели и копия

Бизнесменът Пламен Бобоков бе разгласен за почтен от русенския областен съд по делото за нелегално държане на археологически обекти – върхове на стрели и копия. Те бяха открити при обиск в дома му предходната година.

Експертиза по делото сочи, че те са на обща стойност 652 лева Разпитаните от съда специалисти обаче са декларирали, че предметите нямат историческа стойност.

" Дори за незапознатите беше ясно, че това е проведено мероприятие по поръчка на Гешев и спецпрокуратурата. Тъй като нямат какво да предявят против мен и по другите каузи, това беше някакъв презрян опит да ми издигнат обвиняване за нещо, което аз не съм направил. Натискът не е спирал въобще! Постоянно има данъчни инспекции и всевъзможни форми на каквото могат. Четири пъти ми отхвърлят да ме пускат да излизам, в случай, че съм се прибирал. Няма оправия! Докато има такива силови органи, подобен прокурор, няма да има оправия ", съобщи Бобоков след изговаряне на присъдата. Тя не е дефинитивна и може да се апелира.

Това не е единственото обвиняване против предприемача. Заедно с брат си Атанас и още няколко души той дава отговор и за присъединяване в незаконна група. Делото се гледа от спецсъда. Според прокуратурата Бобокови са организирали скица за нелегално депониране на рискови боклуци от завода им " Монбат " на разнообразни места в страната. В момента процесът е на първа инстанция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР