Бизнесменът Николай Коцев излезе с отворено писмо към областния управител

...
Бизнесменът Николай Коцев излезе с отворено писмо към областния управител
Коментари Харесай

Николай Коцев с отворено писмо към Стефан Красимиров относно прекратения договор за „Леденика“

Бизнесменът Николай Коцев излезе с отворено писмо към регионалния шеф на Враца Стефан Красимиров. Поводът е прекратения контракт за наем на парцели в местността „ Леденика “. Коцев е безапелационен, че дейностите на губернатора опонират на закона и морала.
„ Едностранното ви властническо държание е неприемливо “, безапелационен е предприемачът.
Вижте позицията на Николай Коцев без редакторска интервенция:

ОТВОРЕНО ПИСМО

от

Николай Коцев, наемател на хижа и ресторант „ Леденика “ от 2008 година

Уважаеми господин Областен шеф,

Представителят на Държавата, какъвто сте Вие, е чиновник на хората, които живеят в гр. Враца и останалите 122 обитаеми места – села и градове, от региона. Пиша Ви тези редове с ясното схващане, че ги изпращам към човек, който е предназначен да съблюдава законите в страната и да дава образец на останалите хора.

На 21 юни 2022 година получих писмо от Вас за изземване на части от недвижими парцели в м. „ Леденика “, за които твърдите, че държа без правно съображение, като не представяте доказателства за това. В писмото си ми дадохте 7-дневен период, с цел да изразя своето мнение. Преди да изтече този период, на 24 юни 2022 година, Вие още веднъж предприехте дейности против мен, като ми изпратихте предупреждение за едностранно преустановяване на подписаните с Областния шеф, след осъществяване на търг, контракти за наем на недвижими парцели, още веднъж находящи се в м. „ Леденика “.

Изразявам своето удивление, че в 21 век е допустимо добросъвестно да изпълняваш контракти за наем, подписани с Държавата и те да бъдат прекъснати, без отговорно държание от страна на наемателя и без да се показва държавната потребност за това. Едностранното Ви властническо държание е неприемливо когато става въпрос за договорни връзки със икономически субекти.

Вие не потърсихте връзка с мен, като наемател, с цел да обсъдим аргументите, довели до Вашето необяснимо държание. В естествения икономически оборот, когато е налице подписан контракт за наем, страните по негоразговорят и разискват вероятно зародили проблеми. Но Вие не постъпвате по този метод, забравяйки, че сте единствено и то краткотрайно представител на Държавата и нямате право на персонално отношение към който и да било.

Това ме навежда над мисълта, че постъпвате по този начин, както постъпи бившиятЗаместник-Областен шеф на Враца от Движение за права и свободи Борислав Банчев през 2013 година Той иззе въпросния павилион и направи два състезанието, с цел да го завоюва доближена до него компания. Това „ дружество “ изкара малко повече от него на този пост - 1 година. След като се убеди че бленуваните облаги от там ги няма,напусна.

Уважаеми господин Областен шеф,

Наемател съм на комплекса от 2003 година Практиката демонстрира, че от 365 дни в годината, дните за действителна активност на този тип бизнес е сред 80 и 100 дни, само че през останалото време би трябвало да се влагат средства за поддръжка на парцелите, за заплати и осигуровки на наетия личен състав. Така се поддържа подготвеност за посрещнато на клиенти във всеки един миг – даже и отвън дейния сезон.

На тази служба Вие би следвало да вършиме всичко допустимо, в границите на компетенциите си, за стопанското развиване на района и благосъстоянието на хората, само че сприбързаните си и недомислени дейности от последните дни, Вие давате ли си сметка, че ще оставите трима души безработни и ще лишите три фамилии от приходи?

През миналите 19 години съм вложил съществени средства, с цел да подкрепям наетите парцели, които одобрих в окаяно положение. Без моята грижа, същите до момента щяха да се разрушат като доста други държавни парцели без собственик. Всичко съм правил с вярата, че по този начин ще се върнем с общи старания хубавите дни за Врачанския балкан. За информация можете да ревизирате, че няма сполучлив частен бизнес план в региона, а всички инициативи в Балкана се финансират от запалянковци като мен, които не печелят от това. Загубите се мерят в десетки хиляди лв..

Уважаеми господин Областен шеф,

Пиша Ви това отворено писмо, което адресирам и до медиите, тъй като във Ваше лице всички чакаха „ смяната “ в отношението към бизнеса и хората да се случи. Но какво по-различно показахте от методите на деяние на Движение за права и свободи преди 9 години!?

Очаквам с неспокойствие да схвана кой е идващият наемател на обекта, каква е връзката му с Вас и за какво толкоз бърза. Запазвам си правото да осведомявам обществеността за новия морал в политиката и ръководството на държавни парцели.

В умозаключение желая да Ви уверя, че нямам виновност за това, че една политическа мощ не Ви издигна за претендент за кмет на последните локални избори в Мездра.

06.07.2022 година С почитание:…………….

Враца /Н. Коцев/
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР