Бизнесменът Николай Глушков, критик на руския президент Владимир Путин, е

...
Бизнесменът Николай Глушков, критик на руския президент Владимир Путин, е
Коментари Харесай

Експертиза: Критикът на Путин Николай Глушков не се е самоубил, а е бил удушен

Бизнесменът Николай Глушков, критик на съветския президент Владимир Путин, е бил удушен в дома му в Лондон през 2018 година Това е заключението на английски специалист по правосъдна медицина, оповестиха английски медии.

Заключението на специалиста е, че убийството в южния лондонски квартал Ню Молдън е осъществено по метод, по който да наподобява като самоубийство.

Глушков е бил открит обесен в дома му. Това се е случило единствено седмица след опита за отравяне с „ Новичок “ в Солзбъри на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му.

Глушков бяга от Русия откакто е упрекнат във финасова машинация като шеф на „ Аерофлот “ и идва на Острова, където получава политическо леговище през 2010 година

През 2017 година в негово неявяване е наказан на 8 години затвор от съветски съд за кражба на 87 милиона паунда от авиолинията. На 12 март, когато е трябвало да се яви да показа отбраната си в съд в Лондон, той е открит мъртъв от щерка му Наталия.

От лондонската полиция оповестиха, че досега няма осъществени арести и няма открит претекст.

Николай Глушков е бил непосредствен другар с олигарха Борис Березовски, който също беше неприкрит критик на Путин. Березовски беше открит обесен в дома му графство Баркшър през 2013 година Разследването на гибелта му към момента не е завършило.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР