Бизнесменът и основател на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин,

...
Бизнесменът и основател на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин,
Коментари Харесай

Готвачът на Путин настоява Русия да ограничи достъпа до YouTube

Бизнесменът и създател на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, прочут повече като Готвачът на Путин, е изпратил искане до Генералната прокуратура на Руската федерация да се ограничи достъпът до видео услугата YouTube, както и да се разгласи активността на Гугъл в Русия за „ нежелана “.

 

Това оповестиха от пресслужбата на компанията на Пригожин " Конкорд " във ВКонтакте, както и редица проруски телеграм канали.

 

Според Пригожин „ YouTube е залят от имитации, ориентирани към дискредитиране на съветската войска, разпространявайки съзнателно погрешна информация за дейностите на съветските въоръжени сили, на държавните органи и администрацията на Русия, както и на патриотичните сили “.

 

Бизнесменът счита, че Съединени американски щати водят осведомителна война с Русия като за задачата употребяват „ дезинформация " благодарение на YouTube, цензурирайки съветските канали, а от октомври платформата ограничи и достъпа до сметките на Съвета на Руската федерация. YouTube е благосъстоятелност на американската компания Гугъл.

 

През март, поради съветската инвазия в Украйна, бяха блокирани каналите на съветските държавни медии, в това число на Russia Today (RT), Sputnik, РБК, Россия сегодня.

 

През май The Guardian заяви, че YouTube е премахнал над 9 000 канала, разпространяващи подправени вести за войната на Русия против Украйна - над 70 000 видеа, в които нашествието е наричана „ специфична освободителна интервенция “ и като цяло разпространяващи кремълската агитация. По същото време в Русия излязоха известия, че YouTube скоро ще бъде блокирана в страната, само че това не се случи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР