Бизнесменът и лидер на партия Българско лято Васил Божков коментира

...
Бизнесменът и лидер на партия Българско лято Васил Божков коментира
Коментари Харесай

Васил Божков се обади от Дубай: Идват нови избори

Бизнесменът и водач на партия " Българско лято " Васил Божков разяснява от Дубай, където укрива от правораздаването, резултатите от вчерашните предварителни парламентарни избори.

" Приключиха следващите избори. Регистрирахме следващия негативен връх - 2/3 от българите не гласоподаваха. Това е явен избор на съмнение към сегашните политици и политическа система. Статуквото съумя да убие вярата на българите, че нещо зависи от тях. Крайно време е това да завърши. Идват нови избори. Всичко е в ръцете ни ", декларира тогавашният хазартен необут и пожелава на всички да са здрави. Неговата партия не взе участие на тези парламентарни избори.

Проектът на Божков започва напролет на предходната година, когато взе участие на изборите с регистрацията на БНО на Георги Георгиев-Готи. На вота през юли 2021 година 50 хиляди българи гласоподаваха за плана, което беше незадоволително за влизане в Народното събрание.

Същевременно ЦИК и Върховен административен съд отрязаха " Българско лято " за изборите през ноември. Тогава съдът отхвърли жалбата на Политическа партия " Гражданска платформа Българско лято " на Васил Божков против решение на Централната изборна комисия, с което се отхвърля регистрацията на партията за присъединяване в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 година

Върховните магистрати от тричленния състав одобриха, че при постановяване на обжалваното решение ЦИК не е позволила нарушаване, представляващо съображение за неговата анулация. Комисията  законосъобразно е отказала регистрацията на партията, защото към заявката не е показано уверение за настояща банкова сметка.
ТЕМА преди 4 минути 13 преди 10 минути 189 преди 24 минути 1048

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР