Бизнесменът Аднан Юсеинов изрази готовност да признае вината си за

...
Бизнесменът Аднан Юсеинов изрази готовност да признае вината си за
Коментари Харесай

Бизнесменът, причинил меле с две жертви в Пловдивско, готов да признае вина

Бизнесменът Аднан Юсеинов изрази подготвеност да признае виновността си за зверската злополука на пътя Пловдив-Хасково, при която починаха двама души. Това стана ясно по време на разпоредителното съвещание по делото, което се организира през днешния ден в Окръжен съд-Пловдив.

Защитниците на 44-годишния мъж - юристите Кирил Николов и Росен Александров желаеха от съда, делото да бъде върнато на прокуратурата за премахване на два дребни минуса в обвинителния акт. Юристите пожелаха обективен митинг, като показаха позиция, че ще се употребяват от привилегията за кратко правосъдно разследване, само че с цел да се случи това то обвинителният акт би трябвало да бъде безупречен, написа

Прокурор Анелия Трифонова възрази, като се стимулира, че даже и да се преработи обвинителния акт, това с нищо не би трансформирало фактическата ситуацията или обвиняването.

Припомняме, че жестоката злополука стана на 12 декември предходната година в региона на 4-тия километър от Пловдив в посока Садово малко след 21 часа. Повдигнатото обвиняване против Аднан Юсеинов е за причиняване на гибел по несъобразителност на повече от едно лице.

Бизнесменът Аднан Юсеинов застава пред съда за мелето с две жертви на пътя Пловдив-Хасково

Според обвинителният акт в ПТП-то са взели участие три автомобила.

Шофьорът на автомобила БМВ със софийска регистрация, 44-годишният Аднан Юсеинов, е предизвикал тежката злополука с две жертви. Той е подхванал погрешно изпреварване, след което се блъснал в такси с кърджалийска регистрация и след това е последвал удар в КИА с пловдивска регистрация. В пловдивския автомобил е пътувало и дете, което е невредимо.

От екип на незабавна здравна помощ на място е установена гибелта на двамата мъже от таксиметровия автомобил - 31-годишния лидер и пасажер. Юсеинов е откаран в болница с заплаха за живота. Бизнесменът е бил със 7 счупени ребра и 2 счупени крайници.

Единият умрял е Салиф Тефик, който е гурбетчия в Австрия. Той се прибирал при фамилията си в кърджалийския квартал „ Боровец “. Живеел от към 10 години в Австрия. Съпругата му била там, той решил да се прибере, с цел да види родителите си.

Другият умрял е 31-годишният таксиметров водач Сурай Расим, който отишъл по поръчка да прибере Салиф от летището в София.

След случая Юсеинов бе с наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв., заради това, че се намираше на лекуване в болнично заведение поради влошеното си здравословно положение, в резултат на пътнотранспортното произшествие. Днес мярката му за неотклонение беше променена в „ парична гаранция ” от 7000 лв., като отбраната на предприемача даже пожела най-леката такава – „ подписка ”, само че настояването не беше почетено от магистратите. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Пловдив.

За идващото съвещание би трябвало да бъдат отстранени неточностите в обвинителния акт, след което Аднан Юсеинов да се признае за отговорен, съгласявайки се с всички обстоятелства и условия, по този начин както да разказани от държавното обвиняване. При този процес на делото, предприемачът ще получи присъда, редуцирана с 1/3 от избраната.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg