Бизнесмен от ИТН е новият заместник на Йордан Иванов. Минка

...
Бизнесмен от ИТН е новият заместник на Йордан Иванов. Минка
Коментари Харесай

Властови оксиморон в Областната управа

Бизнесмен от Има Такъв Народ е новият заместител на Йордан Иванов. Минка Сърнешка от Българска социалистическа партия поема организацията на работата на пл. " Никола Мушанов " 1.



Областният шеф Йордан Иванов ще има нов екип тази седмица. В петък публично е освободена досегашната му заместничка Даниела Николова-Кършева. Очаква се още в сряда като зам. регионален да встъпи в служба Лъчезар Бакърджиев от " ИТН ". Все още не е ясно кой ще е заместникът от квотата на " Продължаваме промяната ". Според източници на " Марица " обаче към този момент е несъмнено, че секретар на Областната администрация ще е Минка Сърнешка от Българска социалистическа партия. При " джуркането ", посредством което ръководещата коалиция разпределя ръководството на другите държавни ведомства и институции, постът на регионален шеф се падна на " Демократична България ", а двамата зам.-областни - на Има Такъв Народ и Политическа партия. За Българска социалистическа партия като четвърти сътрудник в обединението остана секретарското място.

Така в Областната администрация се оформя властови оксиморон от несъвместими един с различен политици. До " реформатора " и неолиберал Йордан Иванов се подреждат консервативният политик Лъчезар Бакърджиев и също по този начин вярната на традициите Сърнешка, която е върл социалист и някогашен общински консултант от Българска социалистическа партия.

Лъчезар Бакърджиев влезе в политиката от частния бизнес. Миналото лято той е трансферирал дяловете си в 3 компании на своята брачна половинка Савина. Излязъл е от ръководството и на други 3 сдружения, две от които свързани с ВМЗ-Сопот и бизнеса на " Оптикоелектрон " -Панагюрище.

Минка Сърнешка е някогашен играч по спортно вървене. Дамата дълго време работеше в системата на спорта, в това число като шеф на басейна на някогашния към този момент новотел " Пловдив ". Била е ръководител на дамите социалисти в града. Преди време минаваше за доближена на предприемача Георги Гергов, само че в последните години е измежду правилните почитатели на Корнелия Нинова.

За регионалния шеф Йордан Иванов работата на площад " Никола Мушанов " ще е сериозен тест. Местният водач на ДСБ би трябвало да покаже забележителна дипломатичност, политическа зрялост и съдружна просвета, с цел да работи сполучливо с представители на партии, които до неотдавна яростно е подлагал на критика.
Свързани вести Назначиха Йордан Иванов за регионален шеф, Зико му пожела успех
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР