Бизнесът се сблъсква все по-често с течове на данни и

...
Бизнесът се сблъсква все по-често с течове на данни и
Коментари Харесай


Бизнесът се сблъсква все по-често с течов


Бизнесът се сблъсква все по-често с течове на данни и прибягва до DLP решения
(снимка: CC0 Public Domain)

Световният пазар на профилиран програмен продукт за отбрана на фирмите от приключване на данни (Data Loss Prevention, DLP)  ще нараства с повече от 21% годишно, достигайки 6,26 милиарда $ до 2026 година против 1,65 милиарда $ през 2019 година, предвижда анализаторската компания ResearchAndMarkets.

Засиленото търсене на DLP решения е обвързвано на първо място с внезапното увеличение на киберзаплахите за бизнеса и течовете на корпоративни данни, както и с повишаването на размера от структурирани и неструктурирани данни, сочи. С развиването на облачните технологии фирмите все по-често избират DLP системи, предоставяни като услуга, вместо да конфигурират местен програмен продукт на компютрите си.

В същото време развиването на пазара на DLP решения е възпрепятствано от тяхната висока цена, изключително за обичайните системи въз основата на съоръжение. Освен високите разноски за закупуване на самите артикули, фирмите заплащат и за професионална поддръжка, която оскъпява решенията.
още по темата
Друг проблем е, че за пълноценното действие на DLP системите може да са нужни спомагателни принадлежности и услуги за консолидиране на решенията.

DLP решенията са разграничени на системи с деен и въздържан надзор върху дейностите на потребителите. Първите са по-ефективни, защото предотвратяват приключването на информация, като блокират дейностите на потребителя или работата на софтуера при разкриване на случай. От друга страна, те имат минус – технологията може по нехайство да наруши всеки сериозен бизнес развой. При пасивните решения това не се случва – те се употребяват за попречване на систематични течове с постфактум реакция.

Според класификацията на база мрежова архитектура, DLP решенията са шлюз и хост. Първият вид решения работят на сървъри, до момента в който вторите се употребяват на потребителски работни станции. Много модерни DLP комбинират и двата метода на надзор – по този метод реализират високи равнища на успеваемост.

Анализаторите предвиждат, че с най-голям тем на напредък на пазара на корпоративни системи за попречване на загуба на данни ще се следи в Северна Америка, защото фирмите в този район от ден на ден се сблъскват със загуба на данни. Само през 2018 година е имало към 1244 нарушавания на данните в компании в Северна Америка, които са довели до загуба на информация за повече от 445 милиона консуматори.

DLP системите имат необятен набор от благоприятни условия. Те се употребяват от услуги за икономическа сигурност за наблюдение на основни транзакции, връзки с снабдители и реализатори, осъществяване на вътрешни следствия и събиране на доказателства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР