Бизнесът с висшата класа коли върви добре въпреки кризата. Топ

...
Бизнесът с висшата класа коли върви добре въпреки кризата. Топ
Коментари Харесай

Продажбата на моделите Mercedes-Maybach, EQS и G расте

Бизнесът с висшата класа коли върви добре макар рецесията. Топ сегментът на производителя Mercedes-Benz се възползва от тази наклонност. Звездната марка съумя да усили доста продажбите на електрическите си транспортни средства. Клиентските доставки на транспортни средства в сегмента от най-голям клас се усилиха с 14 % до 83 800 през четвъртото тримесечие. Това подхожда на най-хубавото тримесечие на продажби през 2022 година в този сегмент.

Основните мотори през Q4 бяха продажбите на AMG (+28%), Mercedes-Maybach (+25%) и G-Class (+15%). С доставени 21 600 бройки (+37%) Mercedes-Maybach реализира нов връх за годината като цяло. Двигателите на този напредък са Япония, Южна Корея, Близкия изток и на първо място Китай, където всеки месец се продават повече от 1100 бройки Mercedes-Maybach. Доставките на S-класата набъбнаха до над 90 000 бройки, което е нарастване от пет % по отношение на миналата година.

Освен това EQS съумя да завоюва нови клиенти за сегмента от най-голям клас. 19 200 автомобила от този модел бяха доставени на клиенти през 2022 година, водени от мощното търсене в Съединени американски щати. В допълнение, напълно електрическият флагман към този момент записа най-хубавото си тримесечие на продажби досега. EQS SUV, който ще бъде показан през 2022 година, към този момент беше добре признат в Съединени американски щати и е плануван да бъде пуснат в Китай при започване на 2023 година С представянето на SUV Mercedes-Maybach EQS през първата половина на 2023 година Mercedes-Maybach също ще бъде електрически.

В общия разбор на 2022 година обаче нещата бяха много умерени за Mercedes-Benz - през предизвикателната 2022 година като цяло, която се характеризираше с районни коронавирус ограничения, продължаващ дефицит на полупроводници и проблеми в логистиката, Mercedes-Benz достави общо 2 043 900 автомобила (минус един процент) на своите клиенти.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР