Бизнесът с цветни метали явно „излиза от релси“. Само за

Бизнесът с цветни метали явно „излиза от релси“. Само за ...

Криза в бранша: Изгоря още един търговец на цветни метали


Бизнесът с цветни метали явно „излиза от релси“. Само за 10 дни частен съдебен изпълнител се нацели във втори играч от бранша и обяви имота му за публична продан. След Димитър Бичев и фирмата му „Бутранзит 7“ ЕООД, към списъка с изпълнителни дела е включен и „Колор Метал Т“ ООД със съдружници Йордан Томов и Любомир Томов. Търгът е насрочен за складовата им база с няколко сгради на бул. "Пещерско шосе“ 156-А . Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването, е 768 760 лв., което е 80% от пазарната стойност.

Върху имота има вписани тежести в полза на „Инвестбанк“ АД. Справка във фирмения портал ДАКСИ показва, че още през 2017 г. банката на два пъти е запорирала дяловия капитал от 5 хил. лв. на семейната фирма заради борч от 688 804,30 лева - главница, лихви и такси. Две години по-късно е наложен запор и в полза на БГ „Строй 97“ ЕООД за сумата от 13 147.58 лева.

ДАКСИ показва още, че до 2016 г. „Колор Метал Т“ ООД е имало адресна регистрация в Пловдив, на бул. Пещерско шосе“ 156-А, а от миналата година дружеството е прехвърлено в Кърджали, на ул. „Джордж“ 1. През 2016 г. е променено и името на „КМТ продукт“ ЕООД, обявено в несъстоятелност, както и собствеността. Едноличен собственик вече е Борис Ботов, на който, освен борчовете към банка и частно лице, е прехвърлено и задължение към НАП в размер на 197 074 лв. Ботов се оказа сред „бушоните“, на който се водят и други пловдивски фирми със задължения.

Източник: marica.bg