Бизнесът поиска освен промени в данъчните закони Тристранният съвет да

...
Бизнесът поиска освен промени в данъчните закони Тристранният съвет да
Коментари Харесай

Тристранката се споразумя за промените в Закона за корпоративното подоходно облагане

Бизнесът изиска с изключение на промени в данъчните закони Тристранният съвет да разиска и ограничения в поддръжка на бизнеса поради високите цени на борсовия ток. Синдикатите желаеха да бъдат осведомени с бюджетната прогноза за 3-годишния интервал, само че общественият министър Гълъб Донев не се съгласи с претекста, че когато Министерството на финансите е готово ще го внесе в Тристранката, съобщи Българска национална телевизия. КНСБ и КТ " Подкрепа " не поддържат предлагането за удължение на мярката за понижено Данък добавена стойност за някои артикули и услуги до края на пандемията.

Според двата синдиката досега бюджетът е изгубил 250 млн. без да има директен резултат върху покупателната стойност на популацията.

От КНСБ оферират единна ставка за понижаване на Данък добавена стойност с 15%. Социалните сътрудници не реализираха единодушие по препоръчаните промени в Закона за Данък добавена стойност.

КНСБ предложи нарастване на корпоративния налог на 15% и превръщането му в налог облага.

КТ " Подкрепа " желаеха корпоративният налог да бъде повишен на 15%. Мотивите на синдикатите са, че по този начин страната ще има повече средства за обществени разноски и за ограничения в поддръжка на браншове.

Социалните сътрудници реализираха кардинално единодушие по измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР