Бизнесът очаква ръст на икономиката и доходите през следващата година.

...
Бизнесът очаква ръст на икономиката и доходите през следващата година.
Коментари Харесай

Бизнесът очаква икономически растеж от 3,8% през 2019 г.

Бизнесът чака растеж на стопанската система и приходите през идната година. Асоциацията на индустриалния капитал предвижда растеж на брутния вътрешен артикул в размер на 3,8%.

Повече от половината от интервюираните чакат през 2019 година продажбите на предприятията да набъбнат, а съгласно 1/3 ще запазят равнищата си от актуалната година, предава националното радио.

Сходни са данните и за предстоящите финансови резултати. Половината от предприятията считат, че ще усилят облагите си през идната година. Сериозни са прогнозите за растежа на възнагражденията в частния бранш и разкриването на нови работни места.

Над 60% от мениджърите, взели участие в анкетата, са показали, че в техните компании се чака нарастване на заплатите, а 40 на 100 от тях считат, че ще разкрият и нови работни места. Около 40% са и мениджърите, които имат желание да усилят вложенията си в бизнеса. Анализаторите означават, че година по-рано българските бизнесмени са били доста по-големи оптимисти по повод развиването на своя бизнес.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР