Бизнесът може да разчита на по-бързи комуникации между Европа и

...
Коментари Харесай

Нетера осигури 60 ms връзка между Европа и Бразилия


Бизнесът може да разчита на по-бързи връзки сред Европа и Латинска Америка
(снимка: CC0 Public Domain)

Инженерите на българския телеком Нетера осигуриха най-бързата връзка сред Бразилия и Европа, като използваха NetIX – световна платформа за продан на данни, съгласуваност и пиъринг.

Трафикът минава през оптичния подводен кабел с висок потенциал и ниски времезакъснения на EllaLink. Той свързва непосредствено Латинска Америка и Европа. Връзката от Европа до Бразилия през NetIX е единствено за 60 милисекунди, оповестиха от Нетера.
още по темата
„ С тази инвестиция оказваме помощ на бизнеса да уголемява мрежите си, да усъвършенства скоростта на връзките си и да се конкурира сполучливо на световните пазари ”, разясниха от компанията.

Бразилските мрежи могат да се свързват с Европа през NetIX за рекордно време от Сао Пауло, Форталеза и Рио де Жанейро, като до първите европейски точки на наличие в Мадрид и Марсилия трафикът доближава с „ съвсем светлинна скорост ”.

60 милисекунди през Атлантическия океан

„ Тази връзка от 60 милисекунди през Атлантическия океан е огромно достижение – посредством нея ще помогнем на бизнеса да реализира повече и да понижи закъсненията в своята мрежа ”, сподели Невен Дилков, създател и шеф на NetIX и Нетера, като акцентира, че NetIX е една от първите платформи в света, които употребяват потенциала на EllaLink.

„ Ентусиазмът в Южна Америка за активирането на трасето през EllaLink е голям! NetIX се трансформира в доста атрактивен снабдител на услуги в Бразилия, Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили, откакто комбинира услугите си за световен интернет продан, съгласуваност и пиъринг с високоскоростната връзка на EllaLink ”, добави Фабрицио Коста, районен шеф на NetIX за Южна Америка.

50% по-бърз трафик

EllaLink усъвършенства свързаността и понижава времезакъснението на интернет трафика сред Европа и Бразилия с 50%, като свързва огромните центрове за данни на Сао Пауло, Рио де Жанейро и Форталеза с Лисабон, Мадрид и Марсилия. Подводната кабелна система с дължина 9 334 км редуцира досегашния път на данните през Северна Америка.

Трасето има потенциал за транспорт до 100 Tbps интернет трафик от всевъзможен тип – от телекомуникационни оператори, университетски и научни общности, опазване на здравето, банки, финанси и други браншове на бизнеса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР