Бизнесът и вицепремиерът Валери Симеонов се обявиха против повишаването на

...
Бизнесът и вицепремиерът Валери Симеонов се обявиха против повишаването на
Коментари Харесай

Симеонов и бизнесът се обявиха против скока на максималния осигурителен доход

Бизнесът и вицепремиерът Валери Симеонов се оповестиха срещу повишението на минималния застрахователен предел от 2600 на 3000 лева Това стана ясно след среща в Министерския съвет в понеделник, оповестява Нова тв.
 Валери Симеонов: Истината боли, само че не се отхвърлям от нито една своя дума
„ Това е доста съществено нарушаване на предизборната стратегия, под която сме се подписали, а точно да не се трансформират налозите в четиригодишния интервал на ръководството ни. Една такава смяна на минималния застрахователен предел ще докара до удар върху печелившия бизнес и може да провокира пререгистрация на бизнеса в други страни, откъдето следва приключване на работна ръка, което не е в интерес на страната ни “, съобщи Симеонов.

Както съм изразил своята позиция в Министерски съвет, ние обединени, сме изрично срещу повишението на оптималния застрахователен предел от 2600 на 3000 лв.. Смятаме, че това е доста съществено нарушаване на предизборната стратегия на коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти, под която сме се разписали да не се трансформират налозите в 4-годишния интервал на ръководство. Както виждате още няма година и половина, ние към този момент посягаме върху тази тематика и усилваме налог, тъй като това не е нищо друго, с изключение на увеличение на налог “, добави той. По думите му една такава смяна неизбежно ще докара до удар върху печелившия бизнес в България и може да провокира пререгистрация на компании в страни отвън България. „ От това следва понижаване на налозите и приключване на висококвалифицирана работна ръка. Това е удар върху стопанската система като цяло “, изясни вицепремиерът. „ Както аз съм бил срещу, по този начин ще бъдат срещу и нашите народни представители в Народното събрание “, изясни Симеонов, представен от " Фокус ".

Той посочи, че с представителите на работодателските организации са на обща позиция, че е извънредно време към този момент да се анулира заплащането на първите 3 болнични дни от работодателя. „ Това беше една спешна мярка от 2008 година в условия на международна финансова рецесия. Беше оповестена като краткотрайна, само че продължава и сега. Не виждам за какво при тези ръстови индикатори на развиване на страната и стопанска система, бизнесът би трябвало да продължава да изплаща първите 3 дни? “, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР