Бизнес пътуванията са част от ангажиментите на практикуващите все повече

...
Бизнес пътуванията са част от ангажиментите на практикуващите все повече
Коментари Харесай

Когато работата срещне удоволствието

Бизнес пътуванията са част от уговорките на практикуващите от ден на ден специалности. Да ни пратят на конференция или образование в чужбина може да ни звучи ужасно, само че не и в случай че цялата ни стратегия е запълнена и не ни остане малко време за отмора.

Тенденцията в последните години обаче е пътуванията по работа да се съчетават с удоволствието да разгледаме мястото, на което са ни пратили , за още ден-два откакто приключим служебните задължения. Тази процедура е позната като blaisure (business+leuisure - бизнес и удоволствие).
 Снимка 407957

Вероятно ни се е случвало на летището да ни питат дали пътуваме по работа, или за наслаждение. И няма нищо притеснително в това дa не можем да дадем един отговор, тъй като и двата са правилни.

Според проучвания на туристически организации, bleisure пътуванията най-често не престават по една седмица , а от тази опция се възползват най-вече младите чиновници на огромни компании. За доста милениали пътуванията са не просто метод на живот, а същинска цел в живота, в която влагат огромна част от финансите си.
 Снимка 407959

Именно затова за тях няма по-добър тласък от предоставената им опция да съчетаят работата с удоволствието. За сметка на компанията, несъмнено. Най-често пътуващите имат един ден бонус, преди да трябват да отпътуват към дома.
 Пътуванията, сексът и изборът на младите
Пътуване вместо секс

Разни възрасти, всякакви цели

Септември и октомври са избрани като най-популярните месеци за bleisure пътувания. Засега наклонността е публикувана най-много в Съединени американски щати и азиатските страни, макар че стартира да навлиза и в Европa. Най-често прибягват до тази процедура фирмите от софтуерния и финансов бранш , като залагат най-вече на Airbnb настаняване, а не на хотели, написа QZ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР