Бизнес настроенията в Германия продължават да се влошават - най-важният

...
Бизнес настроенията в Германия продължават да се влошават - най-важният
Коментари Харесай

Спад на бизнес климата в Германия четвърти пореден месец

Бизнес настроенията в Германия не престават да се утежняват - най-важният стопански барометър, показателят ifo, спада за четвърти следващ месец. Това значително се дължи на усложненията в доставките, осведоми „ Дойче веле “.

Индексът ifo, изчисляван от Института за стопански проучвания, който се смята за най-важния стопански барометър в Германия, и който през септември възлизаше на 98,9 пункта, през октомври спадна до 97,7 пункта, заяви основаният в Мюнхен институт.
 Германия резервира най-голям кредитен рейтинг Германия резервира най-голям кредитен рейтинг
Международната рейтингова организация S&P Global Ratings удостовери дълготрайния върховен кредитен рейтинг на Германия в задгранична и...

Клеменс Фюст, началник на ifo, изяснява тази обстановка по-специално с проблемите с доставките, с които се сблъскват немските компании. В резултат на това, сподели той, потреблението на потенциала на индустрията понижава - то е единствено 84,7%.

Индексът ifo се е влошил леко и в бранша на услугите и значително в търговията, където предприятията също изпитват усложнения с доставките.

В строителния бранш обаче бизнес настроенията са се подобрили доста. Това се отнася както за оценката на фирмите за актуалната обстановка, по този начин и за техните вероятности - показателят на упованията на строителите се покачва за шести следващ път.

Индексът за бизнес климата на института Ifo е месечно изследване измежду към 9000 компании. От тях се изисква да оценят настоящото си бизнес положение и упованията си за идващите шест месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР