Бизнес конференцията Транснационално предприемачество в действие“ ще се проведе онлайн

...
Бизнес конференцията Транснационално предприемачество в действие“ ще се проведе онлайн
Коментари Харесай

Бизнес конференция за предприемачество в туризма събира експерти и обучаващи се от четири държави

Бизнес конференцията „ Транснационално предприемачество в деяние “ ще се организира онлайн в петък, 31 юли 2020 година Събитието ще срещне бизнесмени, преподаватели, представители на локалната власт, възпитаници и студенти от сферата на туризма и обвързваните с него промишлености . Домакин на конференцията е Национален туристически клъстер „ Българският справочник “, а присъединяване в нея ще вземат специалисти от участващите страни по план „ Транснационална просветителна мрежа за младежите - нови технологии и предприемаческо мислене в туристическата промишленост - TRANS-EDU-NET ”, финансиран по стратегия INTERREG V-B Балкани-Средиземно море 2014-2020. Това са България, Гърция, Албания и Северна Македония. Освен да регистрира резултатите от работата по плана, събитието има за цел да насърчи заинтригуваните страни от разнообразни области да си сътрудничат и да работят дружно посредством създадените новаторски принадлежности за образование, за повишение на уменията и поощряване на предприемаческото мислене в региона на туризма и шерване на добитите познания.
Партньорите по план TRANS-EDU-NET бяха ангажирани да насърчат просветителните и предприемаческите умения на младежи на възраст сред 16 и 30 годишна възраст в региона на туризма, като бъдат предоставени благоприятни условия за взаимни начинания за професионално обучение и образование, които да послужат за задачите на туристическата промишленост.
Разработени бяха транснационални образователни проекти на две равнища - професионално обучение и образование и у ниверситетско равнище . Всички материали са налични на просветителната платформа www.trans-edu.net , която дава опция за възстановяване на знанията и уменията на младежите в туризма и предприемачеството. Тя дава достъп до спомагателни профилирани образователни материали, основани и систематизирани от реномирани преподаватели и експерти от четирите страни, участващи  в плана. За сполучливото си довеждане докрай на обучението  потребителят получава документ, който може да бъде скъп инструмент за връзка с евентуални бъдещи работодатели.
По плана бяха осъществени и няколко образования - за продан на познания за млади бизнесмени, обучителни интернационалните лагери, бизнес конференции и участия в локални трудови тържища, онлайн образования. Обменът на познания се организира във всяка страна сътрудник и с помощта на тях младежи получиха повече познания за спецификата на туризма и предприемачеството, опциите за започване на бизнес, споделиха познания и опит със свои връстници и преподаватели от страните сътрудници и се учиха да мислят транснационално. По време на интернационалните обучителни лагери над 80 младежи от четирите страни сътрудници имаха шанса да трансформират настройката си към предприемаческото мислене и основаването на лични компании. Въз основа на транснационалните образователни стратегии, които са налични онлайн когато и да е и на всички места, младежите към този момент имат опция да задълбочават в допълнение знанията си, получени в учебно заведение, университет или в центровете за професионално обучение и образование.
Създадена е платфрома за бизнес проекти / виртуална предприемаческа стая - www.virtualrooms.eu , в която може да се споделят хрумвания, да се построява екип за тяхното реализиране, да се получават препоръки и упътвания от транснационалната мрежа от професионални ментори и преподаватели. Виртуалната предприемаческа стая дава опция за довеждане докрай и генериране на бизнес проекти и тактики и най-после за основаване на лични компании за виртуален бизнес. Мрежата сред младежи и ментори в онлайн среда сътвори сполучлива процедура за приемане на професионални препоръки в действително време.
Hotel Empire е първата по рода си игра за бизнес симулация www.hotelempire.eu , която слага участниците „ в обувките “ на хотелски притежател. Играта, която беше основана също по плана, оказва помощ за възстановяване на уменията и учи на повишение на конкурентоспособността в действителна пазарна и транснационална среда. Нейната цел е да развие познания и умения, добити от потребителите посредством образованието и основаването на лична бизнес компания. Това се случва посредством пускане и развиване на туристически бизнес, само че под формата на игра, като по този метод младежите обогатяват своите познания и умения за ръководство по един в действителност атрактивен метод.
В края на плана се организира Балканско младежко съревнование за стартъпи , в който младежи сътвориха виртуални бизнес компании под менторството на разнообразни специалисти. Интересни хрумвания и предприемаческо мислене бяха показани и излъчени онлайн във фейсбук страницата на TRANS-EDU-NET мрежата.
Финален щрих към богатата палитра от действия по план TRANS-EDU-NET ще се даде с провеждането на Бизнес конференцията „ Транснационално предприемачество в деяние “ , в която искащите специалисти и учащи се в областта на туризма и обвързваните с него промишлености ще положат основите на нови бъдещи съдействия и работа в мрежа посредством основаните по плана запаси. Конференцията ще се организира онлайн и започва в петък, 31 юли 2020 година, в 11 ч. За регистрация - ТУК . За настояща информация вижте Facebook страницата на събитието .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР