Бизнес империята на бившият президент Доналд Тръмп е понесла сериозни

...
Бизнес империята на бившият президент Доналд Тръмп е понесла сериозни
Коментари Харесай

Какви щети нанесе пандемията върху бизнес империята на Тръмп?

Бизнес империята на някогашният президент Доналд Тръмп е понесла съществени вреди от пандемията от ковид, като приходите на неговите хотели във Вашингтон и Лас Вегас са понижили на половина. Това сочат данните от последния финансов доклад на Тръмп, представени от  Блумбърг.

Докато беше държавен глава, магнатът на недвижими парцели се съпротивляваше на ограниченията за закъснение на пандемията и настояваше, че пътуванията в границите на страната не би трябвало да бъдат ограничавани.

Приходите от хотела на Тръмп във Вашингтон, за който той търси покупател, са паднали до 15,1 млн. $ за последната година по отношение на 40,5 млн. $ през миналата.  Във Лас Вегас продажбите, свързани с неговия хотел, са се понижили от 23,3 млн. $ на 9,2 млн. $.

Приходите от голф курорта на Тръмп до Маями са се намалили до 44 млн. $ по отношение на 77 млн. $ за миналата година.

Голф игрищата му във Англия и Ирландия регистрират спад на приходите с две трети.

Общият приход на Тръмп е намалял от 308 млн. $ на 273 млн. $, сочат данните от доклада, който покрива 2020 година и първите 20 дни на 2021 година През 2017 година Тръмп регистрира приход от 528,9 млн. $ за 15 месеца и половина, в това число първите три месеца от неговото президентство.

Добрата вест за империята на Тръмп идва от неговия частен клуб в Мар-а-Лаго, Флорида, който регистрира доходи от 24,2 млн. $ по отношение на 21,4 млн. година по-рано. 

Общите дейни на Тръмп от неговите бизнеси се правят оценка на стойност сред 1,3 милиарда и 1,7 милиарда $. Данните не са доста точни, защото федералните чиновници правят оценка активите и ходите в необятни граници, като най-горната категория е „ над 50 млн. $ “. Тръмп има 22 актива, които попадат в нея, в това число курорта Мар-а-Лаго и хотела Trump International Hotel във Вашингтон.

Според показателя на милиардерите на Блумбърг, Тръмп има благосъстояние от 2,5 милиарда $, което е с 500 млн. по-малко спрямо встъпването му в служба като президент през 2018 година Неговите здания имат задължения за над 1 милиарда $, като падежът на множеството е в границите на идващите три години.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР