Бившият здравен министър Мими Виткова изказа разочарование, че ваксините срещу

...
Бившият здравен министър Мими Виткова изказа разочарование, че ваксините срещу
Коментари Харесай

Мими Виткова: Ваксините не се оказаха това, което очаквахме

Бившият здравен министър Мими Виткова изрече отчаяние, че имунизациите против ковид не са се оказали това оръжие против болестта, което сме очаквали.

" За страдание имунизациите не се оказаха това, което чакахме първоначално. Тоест - ние чакахме, че когато си имунизиран, ще настъпи краят на епидемията. Виждаме, че това не се случва. Признанията са към този момент повсеместни, че имунизациите занапред би трябвало да се доработват ", разяснява тя по Нова телевизия във връзка обстоятелството, че доста от ваксинираните се разболяват.

По думите ѝ проблемите към пандемията с ковид са доста и са предизвикателство пред здравната просвета. " Тепърва поражда въпросът, изключително в Америка, за произхода на вируса. Там към момента нямаме отговор. Връщаме се при започване на пандемията ", посочи Виткова.

" Без лекарство, а единствено с ваксини няма да минем. Ние взехме решение, че това не е толкоз значимо, само че следва да бъде изяснено ", безапелационна беше доктор Мими Виткова.

" Досега нямахме толкоз заболели деца. Това, че се резервира броят на приетите в болница, удостоверява, че сме във етапа " Омикрон ". Дано да продължи по този начин, с цел да може да издържи здравната система ", изрази вяра здравната експертка.

Д-р Виткова уточни, че казусът по отношение на ограниченията, които да се подхващат при децата, в този момент е огромен.

" Дълго време те учеха онлайн и образованието през тези две години страда ужасно доста. Продължителните и късните последици от това, че образованието не е на нужното равнище занапред следва да ги забележим ", добави тя. И посочи, че концепцията на МОН да се търси баланс в някои райони не е допустима поради растежа на заболеваемостта.

Относно Коронавирус ограниченията някогашният здравен министър сподели, че в целият свят те са ексцентрични.

По думите ѝ казусът със заведенията в обвързван главно с посетителите, а не с личния състав, който е имунизиран.

" Това, че ресторантьорите са имунизирани - в това време казусът е какви са техните гости. И изключително в този момент, в Омикрон, виждаме, че боледуват имунизирани и неимунизирани. Идеята е да ги няма тези по-големи скупчвания ", добави тя.

По мотив отпадането на зеления документ при 60% имунизирани и под 5% претовареност на интензивните кревати, Мими Виткова разяснява: " Някои страни към този момент го направиха. Нека да забележим дали ще стигнем 60% - надалеч сме още ", приключи Виткова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР