Бившият защитник на фалиралото дружество ПФК ЦСКА Сивард Спрокел е

...
Бившият защитник на фалиралото дружество ПФК ЦСКА Сивард Спрокел е
Коментари Харесай

Спрокел спечели дело във ФИФА срещу ЦСКА-София

Бившият бранител на банкрутиралото сдружение " ПФК ЦСКА " Сивард Спрокел е спечелил делото, което водеше против ЦСКА-София във ФИФА. Клубът би трябвало да заплати близо 170 хиляди евро. Освен това ЦСКА-София е санкциониран от ФИФА с 15 000 швейцарски франка.

ЦСКА-София може да апелира решението на ФИФА пред КАС в 21-дневен период.

В решениета си международната футболна централа показва, че признава ЦСКА-София за състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение " ПСФ ЦСКА ".

До делото се стигна, защото юристите на Сивард Спрокел упорстваха ЦСКА-София да бъде приет за състезателен правоприемник на ЦСКА, с цел да може футболистът да си получи парите от новия клуб.

Отхвърлена е тазата на отбраната на ЦСКА-София, че има разнообразни притежатели, лицензи, футболни тимове и юридически права от първичния дебитор, което допуска, че първият не може да се смята за правоприемник на втория.

Българският клуб има 30-дневен период, в който да заплати дълга към Спрокел и наложената санкция. Ако това не бъде сторено, ФИФА подрежда на БФС автоматизирано да наложи възбрана за регистрация на нови играчи, до момента в който алените не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отвод на БФС да приложи глобата, то България ще бъде извадена от шампионатите под егидата на ФИФА.

" ЦСКА-София " закупи активите на банкрутиралото сдружение посредством " Ред енимълс ", което завоюва търга и заплати към 8 млн. лв.. Впоследствие парите бяха разпределени сред кредиторите, а Националната организация за приходите получи близо 5 млн. лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР