Бившият заместник-министър на защитата Атанас Запрянов репликира задочно служебния министър

...
Бившият заместник-министър на защитата Атанас Запрянов репликира задочно служебния министър
Коментари Харесай

Атанас Запрянов репликира министър Димитър Стоянов за изгубените $10 млн.

Бившият заместник-министър на отбраната Атанас Запрянов репликира задочно служебния министър на отбраната Димитър Стоянов. Министърът през вчерашния ден заяви, че България бави откриването на сметка във Федералната банка на Съединени американски щати, където да бъдат преведени парите за първите осем самолета.

Според Запрянов прехвърлянето на парите за извършване на покупки на 8-те изтребителя Ф-16 е зависело единствено от непрекъснато държавно ръководство и парламент.

По думите му в Съединените щати е била открита сметка.

" Сметка във Федералния ресурс има. Тази сметка е открита от министър Каракачанов, и е подписана от него, само че не е придвижена от българското държавно ръководство миналата година. Тази сериозна бележка на служебния министър Димитър Стоянов я утвърждавам като бележка повече към държавното ръководство на Кирил Петков. Последното непрекъснато държавно ръководство трябваше да го направи това. Имаше парламент, имаше всичко. "

Най-рано - по времето на непрекъснатия кабинет на Кирил Петков, е трябвало да се вземе решението за превода на парите от доверителния фонд по сметката.

Запрянов позволи, че и служебно държавно ръководство може да реши за лизинг на изтребители, които да заместят МиГ-29 след средата на 2023 година.

" Ако е измежду 50 и 100 милиона, ще го вземе държавното ръководство, може. Но още веднъж ще би трябвало тези пари да ги има разпределени в бюджета на Министерството на отбраната, а ги разпределя Народното събрание. "

Като заместник-министър на отбраната в третото държавно ръководство " Борисов ", Запрянов отговаряше за придвижване на сделката за първите осем самолета Ф-16.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР