Бившият заместник-министър на отбраната Атанас Запрянов репликира задочно служебния министър

...
Бившият заместник-министър на отбраната Атанас Запрянов репликира задочно служебния министър
Коментари Харесай

Атанас Запрянов репликира министър Димитър Стоянов за изгубените $10 млн.

Бившият заместник-министър на защитата Атанас Запрянов репликира задочно служебния министър на защитата Димитър Стоянов. Министърът през вчерашния ден съобщи, че България бави откриването на сметка във Федералната банка на Съединени американски щати, където да бъдат преведени парите за първите осем самолета.

Според Запрянов прехвърлянето на парите за пазаруване на 8-те изтребителя Ф-16 е зависело само от постоянно държавно управление и парламент.

По думите му в Съединените щати е била открита сметка.

" Сметка във Федералния запас има. Тази сметка е открита от министър Каракачанов, и е подписана от него, единствено че не е придвижена от българското държавно управление предходната година. Тази сериозна записка на служебния министър Димитър Стоянов я одобрявам като записка повече към държавното управление на Кирил Петков. Последното постоянно държавно управление трябваше да го направи това. Имаше парламент, имаше всичко. "

Най-рано - по времето на постоянния кабинет на Кирил Петков, е трябвало да се вземе решението за превода на парите от доверителния фонд по сметката.

Запрянов допусна, че и служебно държавно управление може да реши за лизинг на изтребители, които да заместят МиГ-29 след средата на 2023 година

" Ако е сред 50 и 100 милиона, ще го вземе държавното управление, може. Но отново ще би трябвало тези пари да ги има разпределени в бюджета на Министерството на защитата, а ги разпределя Народното събрание. "

Като заместник-министър на защитата в третото държавно управление " Борисов ", Запрянов отговаряше за напредване на договорката за първите осем самолета Ф-16.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР