Бившият заместник градски прокурор на София Роман Василев определи решението

...
Бившият заместник градски прокурор на София Роман Василев определи решението
Коментари Харесай

Прокурор с тежки думи след скандалното освобождаване на убиеца Полфрийман

Бившият заместител градски прокурор на София Роман Василев дефинира решението на съда за учудващо и нестимулирано.

Според Василев е непонятен фактът, че управляваният от арбитър Калин Калпакчиев състав не е изследвал в дълбочина освен всички доказателства, само че и държанието на наказания за убийството на Андрей Монов.

Мотивите, с които 2-ри състав на Апелативният съд в София освобождава предварително Джок Полфрийман са непълни, безапелационен е Роман Василев, който е работил по следствието на убийството на Андрей Монов.

"Ако върнете обратно, може да видите неговото надменно държание. Пример е репликата: "мен ме осъди най-корумпираният съд в една корумпирана страна ". Неговото държание по време на досъдебното произвеждане - скачането, обиждането на състава на съда. Това би трябвало до влезе като съображение в претекстовете на съда. Това нещо виждам, че го няма ", разяснява той пред Българска национална телевизия.

Убивай българи – Калпакчиев е отсреща

В претекстовете си апелативният правосъден състав с ръководител Калин Калпакчиев, обаче, се базира на позитивни характерности от външни организации, както и от свещеник и отец, които проповядват в пандиза.

Според Роман Василев неубедителни са и доказателствата, с които съда се стимулира, че Полфрийман се е поправил и не съставлява социална заплаха.

Бившият прокурор обръща внимание, че държанието на австралиеца при първичното му задържане на 31 декември 2007 година е провокирало арбитър Мими Петрова близо час да му изяснява, че няма по какъв начин едно ликвидиране да се оправдава с морални подбуди. И го съпоставя с вчерашната реакция на Полфрийман при излизането от пандиза.

Джок Полфрийман, наказан за убийството на Андрей Монов (крещи): "Благодаря на Десислав Трайков, заместник-началник на пандиза.

Поправката „ Полфрийман “ препоръчана от него и прокарана от Христо Иванов

"Това е същото държание, което беше на мярката за неотклонение и през целия му престой в местата за отнемане от независимост и при освобождението той е същият, какъвто си е бил ", сподели още някогашният зам. градски прокурор.

Според Василев даже и заличени, петте санкции на Джок Полфрийман, наложени до момента в който е излежавал присъдата си, също би трябвало да бъдат оценени при преценката на решението за предварително освобождение от пандиза.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР