Бившият зам.-министър на здравеопазването Димитър Петров е бил уволнен от

...
Бившият зам.-министър на здравеопазването Димитър Петров е бил уволнен от
Коментари Харесай

Въпрос защо са толкова скъпи тестовете за учениците е довел до уволнението на зам.-министър

Бившият зам.-министър на опазването на здравето Димитър Петров е бил уволнен от поста поради въпрос за какво са толкоз скъпи тестванията за възпитаници. Това сподели самият той пред " Нова нюз ". в средата на ноември, като не се показаха претекстове за решението.

" Не съм се занимавал с поръчването на тестванията, това не е моят сектор. Поставих въпросът за какво са толкоз скъпи тестванията, това беше и капакът за моето уволняване. С тестванията се занимава министърът персонално и неговия началник-кабинет Лидия Чорбанова. В нейния кабинет се викаше комисията, диктуваше се какво да се написа, след това се изготвяха ранглисти. Попитайте нея за какво са толкоз скъпи ", сподели Петров.

Той добави, че здравният министър Стойчо Кацаров носи отговорност за двуседмичното закъснение на връщането на огромните възпитаници в клас " поради липса на проби и нескопосано направени процедури, както и заради това, че се прекратяваха контракти с едни компании с смяна в изискванията ".

" Беше поставена наказателна клауза от 0.5% дневно за забавяне в документите, по-късно фирите получиха контракти с 10% наказателна клауза и се отхвърлиха ", посочи Петров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР