Бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков остава

...
Бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков остава
Коментари Харесай

Бившият зам.-министър от Боклукгейт остава в ареста

Бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков остава за непрекъснато в ареста, реши в петък апелативният спецсъд. Той бе арестуван. Живков бе упрекнат за присъединяване в незаконна група дружно с предприемачите Пламен и Атанас Бобокови поради така наречен спекулация " Боклукгейт ". Според прокуратурата, посредством която рисковите боклуци от преработването на батерии от завода " Монбат " на Бобокови не са били изнасяни в чужбина за наложителното неутрализиране, а са складирани на няколко площадки у нас без да има каквито и да било условия за съхранението им.

Наскоро Живков бе пуснат под гаранция от първоинстанционния съд1 само че решението бе обжалвано и в този момент апелативните магистрати анулираха това решение и постановиха непрекъснат арест.

Делото " Боклукгейт " стартира в края на предходната година, откакто италианската полиция спря влакова комбинация с тонове боклуци, ориентирана към България. След това отпадъци бяха открити на площадка край Плевен. Досега с изключение на на Бобокови и Живков обвинявания бяха повдигнати и на някогашния началник на плевенската Регионална инспекция за опазване на околната среда Габриел Савов, както и на още трима предприемачи – притежатели на компании, държали площадките за предпазване на отпадъците.

Междувременно прокуратурата стартира да копае в търсене на " загробени " боклуци на няколко места в страната. Наскоро прокуратурата разгласи, че в Плевен, София, Монтана и Шумен са.

Срещу Пламен Бобоков бе формирано и второ дело за търговия с въздействие поради негова връзка с президентския секретар и някогашен вътрешен минситър Пламен Узунов. Бобоков бе упрекнат, че е получавал сведения от секретната сводка на военното разузнаване, изпращани му от Узунов. На процедура ставаше дума за медийни известия, класифицирани единствено тъй като са попаднали в тези документи. По това обвиняване на Бобоков бе избрана гаранция от 1 млн. лева, В момента Пламен Бобоков е на независимост,
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР