Бившият японски министър на правосъдието Кацуюки Каваи беше осъден в

...
Бившият японски министър на правосъдието Кацуюки Каваи беше осъден в
Коментари Харесай

Заради купуване на гласове: Глоба и затвор за бивш японски министър на правосъдието

Бившият японски министър на правораздаването Кацуюки Каваи беше наказан в Токио на 3 години затвор и санкция от 12 000 $ за пазаруване на гласове.

Така той желал да обезпечи място за брачната половинка си на изборите за горна камара на Народното събрание през 2019 година, съобщи организация Киодо, представена от Българска телеграфна агенция.

Според обвинителния акт Каваи е раздал общо 29 милиона йени на 100 локални политици и последователи в подмяна на гарантиране на гласове за брачната половинка му в камарата на съветниците (Сангиин) на изборите през юли 2019 година

Бившият правосъден министър беше задържан предишното лято. На 23 март той стопира даоспорва повдигнатото му обвиняване.

Същевременно Каваи твърди, че брачната половинка му Анри, също задържана по делото за рушвет, не е взела участие в сговор с него.

Каваи беше началник на предизборния щаб на брачната половинка си. В края на октомври 2020 година е считаният за доближен на някогашния министър председател Шиндзо Абе, подаде оставка от министерския пост след скандални изявления в медиите. По време на следствените дейности бяха задържани и трима помощници на Анри Каваи, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР