Бившият вицепрезидент на САЩ Дик Чейни предупреди в понеделник, че

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Дик Чейни предупреди в понеделник, че
Коментари Харесай

Дик Чейни: Американското оттегляне в Близкия изток е полезно само за Иран и Русия

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Дик Чейни предизвести в понеделник, че " американското отдръпване " в Близкия изток е в изгода единствено за Иран и Русия , като индиректно подлага на критика обещанията на президента Доналд Тръмп да изтегли сили от района, оповестява АП.

Въпреки че акцентира, че към този момент не е в държавното управление , мненията на Чейни в Дубай са за политики, подхванати от Тръмп, в това число неочакваното евакуиране на американските сили от Сирия.

Бившият вицепрезидент загатва Тръмп по име единствено един път , като го хвали за изтеглянето от нуклеарната договорка с Иран от 2015 година Но поддръжката на Чейни за " мускулест " боен отговор в Близкия изток опонира на обещанията на Тръмп да изтегли Съединени американски щати от това, което назовава " пясъци, оцветени с кръв ".

" Русия постоянно е в подготвеност за запълване на празнини във властта . Ето по какъв начин стана по този начин, че съветските войски нахлуха, когато Съединени американски щати напуснаха Северна Сирия. За да обобщим тази към момента протичаща история: никой няма да я запомни като най-хубавият ни час ", разяснява Чейни пред конгрес " Арабската тактика ".
 Сега е моментът, който взема решение бъдещето на
Сега е моментът, който взема решение бъдещето на " Близкия изток "

След ВСВ, Съединени американски щати има 3 интереса в района - енергийни запаси, поддържане на израелската сигурност и гаранция, че никой не може да оспори предходните 2

Чейни добавя, че както и други провокации от екстремистки групи като " Ал Кайда " и " Ислямска страна ", демонстрират, че " бездействието може да носи даже по-голям риск от действието ".

" Има някои зли сили, които работят в необятния Близък Изток , както и смущаващи въздействия извън. Оттеглянето от ангажираност е просто още един термин, оставящ им цялата власт . "

Що се отнася до Иран, Чейни твърди, че " моллите в Техеран желаят най-много да придобият нуклеарно оръжие . " Международната организация на Организация на обединените нации за атомна сила обаче твърди, че Иран е спрял всевъзможни проучвания за нуклеарно оръжие през 2003 година, а Техеран упорства, че програмата му е за мирни цели, даже когато стартира да нарушава договорката.

Чейни дефинира НАТО като " най-страхотният съюз в историята . Тази следвоенна система е толкоз фундаментална, че надали има значение от година на година кои политически партии са на власт ", добавя той, оставяйки без коментар рецензиите на Тръмп към алианса.
 НАТО: Агресивна Русия е съществена опасност, Китай е предизвикателство
НАТО: Агресивна Русия е съществена опасност, Китай е предизвикателство

Отбрана, въздържане, разговор: Различни субекти оспорват интернационалния ред

Чейни е един от многото някогашни западни висши държавници, привлечени в Емирствата за присъединяване в панели и събития.

Макар хвалени като " дребната Спарта " от някогашния министър на защитата Джим Матис, ОАЕ се изправя против рецензии във Вашингтон , защото мощният престолонаследник на Абу Даби, Мохамед бин Зайед Ал Нахиян се озова в отчета на Мълър.

Включването на емирствата в дългогодишната война, водена от Саудитска Арабия в Йемен , също провокира рецензии , макар че Абу Даби през последните месеци стартира да изтегля войски .

Владетелят на Дубай , шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, участва на изявлението на Чейни , показвайки почитание , което към момента съществува по отношение на 78-годишния някогашен вицепрезидент.

Чейни показва, че е ОАЕ има " решително и перспективно въздействие в Близкия изток ".
 Опасна нова борба за надмощие в Близкия изток
Опасна нова борба за надмощие в Близкия изток

Йошка Фишер: Външнополитическото дилетантство на Тръмп се оказа връх на нелепостта

Като министър на защитата при президента Джордж Х.У. Буш, Чейни оказа помощ за образуването на обединението , която принуди иракския деспот Саддам Хюсеин да напусне Кувейт при войната в Персийския залив през 1991 година

Той посети ОАЕ през 1990 година, като по това време стана най-високопоставеният американски чиновник, който в миналото е посещавал страната.

Войната от 1991 година докара до съществено американско военно наличие в района , в това число в Обединените арабски емирства, където са ситуирани към 5000 американски военни в авиобазата " Ал Дафра " и на други места. Пристанището на Дубай " Джебел Али " е най-натовареното задгранично Военноморски сили пристанище на Съединени американски щати.

Чейни посети Емирствата като вицепрезидент , защото Съединени американски щати разчитаха на ОАЕ и други сътрудници от Близкия Изток на фона на нашествието в Афганистан през 2001 година и войната през 2003 година в Ирак , която в профил Саддам, само че разпали други войни , които в последна сметка доведоха до основаването на " Ислямска страна ".
 Умират ли Западът и демократичният международен ред?
Умират ли Западът и демократичният международен ред?

На Форума в Родос приказват за разговор, само че към този момент никой не знае какво следва и какво да чака от интернационалните отношения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР