Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс официално подаде документи, за

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс официално подаде документи, за
Коментари Харесай

Пенс официално влиза в надпреварата за Белия дом

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс публично подаде документи, с цел да се причисли към все по-многобройната група от републиканци, кандидатстващи за президент, оповестява CNN.

63-годишният Пенс е подготвен публично да започва акцията си с видео, тирада и мероприятие в предварителното гласоподаване в щата Айова в сряда.

Този ход го изправя против Доналд Тръмп, индивидът, с който служи в Белия дом в продължение на четири години от 2017-21 г.  Той беше непоколебимо предан като заместител на Тръмп през по-голямата част от четирите им години на поста.
 Десантис се включва публично в борбата за Белия дом
Десантис се включва публично в борбата за Белия дом

Основният противник на Тръмп

Но се дистанцира от него след протеста на поддръжниците на Тръмп в Капитолия през януари 2021 година

В момента някогашният президент е много по-напред в конкуренцията.

Повечето изследвания на публичното мнение демонстрират, че Пенс е на далечното трето място, с ниска поддръжка.

Бившият губернатор на щата Индиана и конгресмен се чака да се нарежда като продължение на консервативния дневен ред на администрацията на Тръмп. Той се разказва като " християнин, реакционер и републиканец, в този ред ". Пенс, който е работил десетина години в Камарата на представителите и четири години като губернатор на Индиана, от дълго време е един от най-гласовитите водачи на Републиканската партия, прокарващ целите на обществените консерватори по всички въпроси - от абортите до правата на ЛГБТК.

Досието му демонстрира и предпочитание към по-ниски налози, по-малко регулации и огромни разноски за защита от епохата на Рейгън.
 CNN: На 7 юни Майк Пенс влиза в борбата за Белия дом
CNN: На 7 юни Майк Пенс влиза в борбата за Белия дом

Бившият вицепрезидент се включва в президентската акция през 2024 година

Докато обмисляше акцията си през последните месеци, Пенс сподели подготвеност да се разграничи от Тръмп във връзка с политиката за първи път, откогато стана негов съотборник през 2016 година

По-специално Пенс недвусмислено застана зад поддръжката на Съединени американски щати за Украйна.

Той даже и съобщи, че Конгресът и Белият дом би трябвало да обмислят съкращения на Medicare и Social Security - позиции, които са в несъгласие с тези, изразени от Тръмп.
 Пенс афишира до юни ще се бори ли за Белия дом през 2024 година
Пенс афишира до юни ще се бори ли за Белия дом през 2024 година

Бившият вицепрезидент към момента не издава желанията си

В края на май, губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис подаде документи за кандидатстване за президент през 2024 година

Той се включи в конкуренцията месеци по-късно от другите кандидати, само че е по-добре финансиран, по-известен и по-високо в допитванията от съвсем всички претенденти на републиканците.

Преди него е само експрезидентът Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР