Бившият вицепремиер Томислав Дончев, който бе основен отговарящ за Плана

...
Бившият вицепремиер Томислав Дончев, който бе основен отговарящ за Плана
Коментари Харесай

Дончев удря: В плана ПП отрязаха парите за бизнеса с 230 млн. лева

Бившият вицепремиер Томислав Дончев, който бе главен отговарящ за Плана за резистентност и развиване, разкритикува новия му вид, утвърден от Европейска комисия.

" Планът е редакция на моя проект, който подготвях допреди една година. Примерно 80% е същия с добавени няколко противоречиви плана, в това число този за акумулатори, той е противоречив, тъй като всички специалисти споделиха, че е нова, авангардна технология, само че надали в случай че се построи България би трябвало да стане страната с огромната мощ от акумулатори в света, по-голяма от Съединени американски щати.

Ако бях по-невъзпитан щях да кажа, че този план е лобиски, корупционен, само че не съм споделил такова нещо, споделих, че планът е противоречив. 370 страници като приказваме за проекта, имахме мнения преди ден за противоречиви промени в бранш " Енергетика ", само че даже повърхностния прочит демонстрират, че парите за бизнеса са с най-малко 230 млн по-малко от в началото заложената наша версия.

" Ние не би трябвало да желаеме от македонците да станат българи, би трябвало да желаеме да станат европейци. Тази имитация на вашия сътрудник Бойко Василев доста ми харесва. Има път, който би трябвало да бъде извървян, уповавам се и с политически консенсус да отворим вратите на Северна Македония за влизане в Европейски Съюз ", вметна Дончев.

Относно това, че ГЕРБ през днешния ден е " изживял потрес " и упорства за привикване на Консултативен съвет по национална сигурност, Дончев сподели: " Г-н министър-председателя през днешния ден не отговори на нито един от въпросите, свързани с известният скандал с компанията, която е подписано, за сметка на това освети интервенция на военното разузнаване, обвързвана със спасяването на българските моряци.

Аз съм служил година и половина, за първи път слушам интервенция на военното разузнаване да се анонсира за първи път по малкия екран ", сподели Дончев. Но мотив за шокове имало доста. " Предаването е малко да опишем всички тях ", изясни Дончев. " Най-малко желаеме привикване на съвет за това осветление. Дълъг е описът от тематики. Самият факт, че тече война е добър мотив за привикване на подобен съвет. Анализ на нулата е нищо, това е свършило държавното управление ", сподели оценката си за малко повече от 100-те дни на държавното управление на Кирил Петков.

Не знам, тъй като няма реакция, може би всички организации в бизнеса са били съветвани с това понижаване на средствата. Имам мощни съмнения от безплатна помощ, от грантове, са се трансформирали във финансови принадлежности, т.е. заеми ", сподели Дончев.

Относно осъществяването на проекта, въпросите занапред щели да излизат, съгласно Дончев. " Много притеснителни неща има. Да стартираме от това, че с цел да не загубим пари по проекта ние от тази година би трябвало да договаряме по 1 млрд на месец, с цел да не загубим средствата, което аз надълбоко се колебая да се случи, в случай че се организират почтени и транспарантни без никаква корупция публични поръчки. Другото притеснително е поетият ангажимент в областта на енергетиката ", сподели още Дончев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР