Бившият вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда

...
Бившият вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда
Коментари Харесай

РЕЗИЛ в Narod.bg: Борислав Сандов не плаща здравни осигуровки

Бившият вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда Борислав Сандов не заплаща здравни осигуровки! Проверка на Narod.bg за здравноосигурителния статус на министъра в кабинета „ Кирил Петков “ сподели, че маданският еколог не е плащал за здраве последните 4 месеца на отминалата 2022-а година.
 Справката демонстрира, че Сандов не е дал и лев за здравни осигуровки от септември до декември 2022-а
По тази причина сега Борислав Сандов е с прекратени здравни права, което пък значи, че употребява единствено платени лекарски услуги. Едва ли парите са проблем за „ зеления “, за който Narod.bg разкри, че е спретнал грандиозна спекулация за 4,2 милиона лв., потрошени за преброяване на гъски и риби, която към този момент е в прокуратурата.

Въпреки късия му мандат като министър, това е най-малко третата инспекция по отношение на Борислав Сандов, която е стартирала през последните месеци.

Реклама

Предходните две също са за изясняване на сигнали за нередности позволени от Сандов, който не съумя да стане народен представител в сегашния парламент.

През декември стана ясно, че Агенция „ Държавна финансова ревизия “ (АДФИ) ревизира Сандов поради подписан от него контракт с неправителствена организация, която е трябвало да охранява предпазени територии. Оказва се, че НПО-то, което получава поръчката от Министерство на околната среда и водите, е основано единствено месец по-рано.

АДФИ ревизира Борислав Сандов и поради девет контракта, които Министерство на околната среда и водите е сключило с разнообразни структури на Българската академия на науките (БАН) на обща стойност 4,7 млн. лева, само че без да е провеждало публични поръчки.

Един от тези контракти е и този за броенето на птици, чиято спекулация Narod.bg разплете в серия изявления.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР